VERSLAG: Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli

Podiuminfo was aanwezig bij Dazzled Kid in De Helling voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

VERSLAG:

Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli

Hij was en is het gezicht van Voicst, maar vanavond staat Dazzled Kid Tjeerd Bomhof voor een uitverkochte zaal in Tivoli De Helling met zijn soloproject. Vernoemd naar een nummer van Voicst (Dazzled Kids; van de debuutplaat 11-11) ligt de vergelijking op de loer. Aan Dazzled Kid de taak om het ongelijk van deze opmerking te bewijzen.

De avond wordt geopend door de Houses. De band maakt indruk, met zowel ingetogen als krachtige nummers. De diversiteit in de stem van zangeres Ella van der Woude past hier perfect bij en de term belofte is hier zeker op zijn plaats.

Terug naar Dazzled Kid. Nu de opblaasbare dolfijnen, kandelaars met kaarsen en andere items uit de Voicst-periode achterwege blijven, is het duidelijk dat Bomhof niet alleen kan entertainen, maar ook goede nummers maakt. Vanaf opener ‘Nature shows its tongue’ tot en met afsluiter ‘Deeper shade of soul’ (een cover van de Urban Dance Squad) is het publiek geboeid en geinteresseerd.

Vanavond is het overigens op een andere manier toch druk op het podium: maar liefst 7 muzikanten zorgen voor vertolking van de nummers vanavond. Van het album Fire needs air worden twaalf nummers gespeeld, aangevuld met 3 covers, waaronder een feestelijke versie van Voicsts ‘A year and a bit’ en het akoestisch gespeelde ‘Ain’t no sunshine’ van Bill Withers.

Ondertussen heeft Bomhof het duidelijk naar zijn zin. Een grapje hier, een verhaaltje daar. Bij de optredens van Voicst maakte Bomhof tussen de nummers door soms een wat verlegen indruk, maar vanavond is daar niets van te merken. Al bij het tweede optreden van de tour blijkt dat Dazzled Kid is klaar voor de zalen in Nederland.

En andersom? Gezien de reactie van het publiek, zijn de zalen in Nederland ook zeker klaar voor Dazzled Kid.

FOTOGRAFIE: Arend Jan Hermsen  

12
Houses foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Houses foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Houses foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Houses foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Houses foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Houses foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Houses foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Dazzled Kid foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Dazzled Kid foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Dazzled Kid foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Dazzled Kid foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli Dazzled Kid foto Dazzled Kid - 9/3 - Tivoli
 
12
 

THE SCRIPT - 1/2 - PARADISOThe Script geeft vanavond alweer zijn vierde optreden in Nederland. Ditmaal...

NO TURNING BACK - 28/1 - TIVOLI Als 't om hardcore in Nederland gaat is No Turning Back toch wel een van de...