VERSLAG: Lifehouse - 22/9 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Lifehouse in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG:

Lifehouse - 22/9 - 013

Op deze zwoele nazomeravond vult de 013 in Tilburg zich langzaam vol met fans. Voor drie concerten is de Amerikaanse band Lifehouse deze week in Nederland. We kennen Lifehouse vooral van het nummer ‘Hanging By A Moment’ welke in 2001 een wereldwijde hit was en een doorbraak betekende voor de band. Het vijfde album Smoke & Mirrors met daarop de hits ‘Halfway Gone’ en ‘All In’ is inmiddels opnieuw een groot succes waar we uiteraard vanavond veel van zullen horen.

Als voorprogramma mag de Nederlandse band Daybroke vanavond het spits afbijten. De band bestaat uit een verzameling van artiesten, Tom Sikkers (Brotherhood Foundation/Wealthy Beggar), Jaap van der Heijden (bekend van Rock Nation), Kasper van der Voort (the 925’s) en Jesse Klaasse (Woost). Samen staan ze sterk op het podium en brengen ze een Amerikaanse rocksound. Hun geluid past goed bij het hoofdprogramma Lifehouse. Ze staan zelfverzekerd op het podium en leveren een strak optreden. Zanger Sikkers nodigt iedereen uit om de volgende dag bij de releaseparty van de nieuwe single ‘Sabotage’ te komen.

Daarna is het tijd voor Lifehouse. De zaal is inmiddels goed gevuld en het publiek is er helemaal klaar voor. Wanneer zanger Jason Wade en zijn mannen het podium betreden vraagt hij meteen of Tilburg klaar is voor een leuke avond. Het publiek is er klaar voor, tenminste dat is wat ze antwoorden. Wanneer de mannen de laatste single ‘All In’ spelen laten ze zich van hun beste kant zien. Wade lijkt geen enkele moeite te hoeven doen om loepzuiver te zingen. De setlist bestaat vooral uit zoete rocknummers die perfect worden vertolkt.

Halverwege het concert trakteert Wade het Nederlandse publiek door met zijn akoestisch gitaar wat oudere verzoeknummers te spelen. Tot groot genoegen van zijn fans speelt hij stukken van ‘Storm’, ‘Everything’, Sick Cycle Carousel’, From Where You Are’ en ‘The End Has Only Begun’. Terwijl hij het laatste nummer zingt staat plotseling drummer Rick Woolstenhulme naast Wade op het podium. Het publiek zingt ‘Happy Birthday’ voor hem en hij verteld dat hij zich verveelt. Daarna start Rick Woolstenhulme snel met het nummer ‘Wash’ in en laat zijn drumkunsten horen aan het publiek.

Het optreden wordt helemaal binnen de lijntjes gekleurd en echt spectaculaire hoogtepunten blijven daardoor uit. Opvallend is dat het publiek erg lauw reageert en niet echt los komt. Dit mag de pret niet drukken voor de band en de echte fans. Samen worden alle bekende en onbekende nummers gezongen en is er een leuke chemie tussen Wade en de fans. Een goed concert waarbij er vooral wordt genoten van de muziek. Geen verrassingen of uitspattingen, gewoon goede muziek voor de echte liefhebbers.

FOTOGRAFIE: Marieke Waalwijk  

Daybroke foto Lifehouse - 22/9 - 013 Daybroke foto Lifehouse - 22/9 - 013 Daybroke foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013 Lifehouse foto Lifehouse - 22/9 - 013
 
 

MUMFORD & SONS - 26/9 - HEINEKEN MUSIC HALL"It's not only the first time we're in Amsterdam, it's also the biggest gig...

KEITH CAPUTO - 14/9 - EFFENAAR Keith Caputo is vooral bekend als frontman van het legendarische Life Of...