VERSLAG: Frank Boeijen - 19/5 - Muziekcentrum

VERSLAG:

Frank Boeijen

Een half jaar geleden verscheen ‘Camera’, een nieuw album van Frank Boeijen. De zanger werd verleden jaar vijftig en keerde terug met één van zijn sterkste albums sinds het uit elkaar vallen van de Frank Boeijen Groep. Boeijen presenteerde ‘Camera’ in Tivoli te Utrecht, om vervolgens weer de theaterzalen aan te doen. In Muziekcentrum Frits Philips brengt de zanger uit Nijmegen een aantal van zijn meest gevoelige liedjes.

Tijdens zijn cd-presentatie koos Frank Boeijen ervoor om weinig oude hits te spelen en vooral veel liedjes van ‘Camera’ te laten horen. In de theaters is de schifting wat groter, al ligt er nog steeds een sterk accent op de nieuwste plaat met liedjes als ‘Streken Van De Meester’ en ‘Morgen Is Het Dinsdag’. Publieksfavoriet ‘De Verzoening’ komt wel voorbij. Waar dit in Tivoli gepaard ging met anekdotes en korte achtergrondinformatie bij de liedjes, blijft Boeijen in de eerste helft van het concert spaarzaam met verdere vertellingen.

In het tweede bedrijf van het Boeijen-concert duikt de zanger dieper zijn repertoire in, met veel ruimte voor werk van de Frank Boeijen Groep. Een emotionele versie van ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’ is present, terwijl ‘Zwart Wit’ en ‘Kontakt’ voorbij komen in wat Boeijen zelf een “kampvuursetting” noemt. Één van Boeijens leukste liedjes, zijn debuutsingle ‘Verjaardagsfeest’, wordt in een soort Jobim-achtig bossanovajasje gestoken. Zijn uitvoering van Leonard Cohens ‘Suzanne’ kondigt Boeijen aan als zijnde “een liedje uit mijn jeugd”. Met ‘Hier Komt De Storm’ en ‘Kronenburg Park’ maakt hij de setlist compleet.

Frank Boeijen is bijna dertig jaar na zijn debuut nog altijd een karakteristieke zanger met een krachtige en elastische stem. Zijn keuze voor het theater is logisch: Boeijen geeft veelal de voorkeur aan zijn ballades, aan liedjes over pijn en geluk, gezongen zoals beroemde Franse chansonniers dat deden. Die zelfde passie straalt Boeijen uit, met soms hevig vibrato in zijn stem en het wuiven van zijn handen. Het publiek lijkt daarentegen weer de voorkeur te geven aan zijn popnummers. Zo is een concert van Frank Boeijen altijd het beste van twee werelden.

 

TOPPERS IN CONCERT - 22/5 - ARENADe Toppers stonden weer drie dagen in een bomvolle ArenA in Amsterdam met het...

SIA - 17/5 - VREDENBURG De Australische Sia is ongetwijfeld een van de grootste acts die het digitale...