VERSLAG: Pendulum - 11/4 - Atak

VERSLAG:

Pendulum - 11/4 - Atak

Donderslag, ondertussen een bekend fenomeen in het oosten van het land, is het terugkerende drum ’n bass feestje in Poppodium Atak in Enschede. Eerdere edities waren altijd een groot succes met namen als Aphrodite en Futurebound. Dit keer staat er wederom een bijzondere naam op het affiche en was het ook ver van tevoren al te raden dat deze editie zou gaan uitverkopen. Niemand minder dan Pendulum is namelijk uit Australië overgekomen. Behalve Pendulum staan ook de Engelse dubstep/drum’nbass-band Nero en de vaste Donderslagcrew Jakuza, Maze & Data Noir op het programma.

Om middernacht is de zaal al gezellig druk en wordt er fanatiek gedanst op de drum ’n bass en geven de DJ’s alles wat zij in zich hebben, en met succes , het publiek laat zich er totaal in meenemen. Om 01:00 uur is het aftellen naar Pendulum, dit onder begeleiding van Jakuza en ruim achthonderd glowsticks in roze, geel, groen en blauw die de zaal in worden geworpen. Jakuza is lekker op dreef en weet samen met Bandid de Dondersteen (de mascotte van een feestje in de vorm van een groot opblaaspak met iemand erin) de sfeer toch nog weer naar hoger niveau te tillen. Geen straf dus om eerst hier op te dansen voordat Pendulum zal gaan draaien.

Als om 2:00 uur het drum ’n bass estafette stokje wordt doorgegeven aan Pendulum vindt er een explosie van energie plaats in de zaal. Het publiek gaat totaal uit haar plaat op Pendulum klassiekers als ‘Fasten Your Seatbelts’ en ‘Propane Nightmares’ van de albums Hold Your Colour en In Silico. Ook komen er covers voorbij van onder andere Rage Against The Machine. Behalve een Pendulum DJ staat ook MC Jakes op het podium die het publiek nog eens iets extra support. Ondanks dat het uiverkocht is en er toch ruim zevenhonderd mensen in de zaal staan voelt het absoluut niet zo. De ruimte om te dansen is aanwezig en de sfeer voor het dansfeestje is niet benauwend, een dikke pluim voor Atak hiervoor. Het feestje gaat lang door, de mensen zijn onvermoeibaar, maar helaas, nadat in de toegift nog een keertje Propane Nightmares voorbij komt, komt de avond toch aan haar einde. En dat is dan ook meteen het grote minpunt aan de avond. Aan alles komt een eind...

 

SHAKRA - 16/4 - THE ROCK TEMPLEShakra is een band uit Zwitserland. Ze maken lekkere metalmuziek en zijn...

HET GOEDE DOEL - 11/4 - AHOY Vorig jaar verscheen voor het eerst in twintig jaar een nieuwe plaat van Het...