RECENSIE: Vitja - Digital Love

Vitja
recensie cijfer 2017-06-06 Vitja is een experimentele metalband die met name in de underground van de metalcore bekend is. De Duitsers brachten in 2013 en 2015 respectievelijk kwalitatieve albums en EP's uit. Met de nieuwe plaat Digital Love probeert de krachtformatie zijn kop boven het undergroundcircuit uit te steken. Een welkome stap, want de heren barsten van de potentie.

De nieuwe plaat opent met 'SCUM', dat de toon aangeeft voor het album: verwacht onvervalst harde metal die bedoeld is voor de moshpit of een stevige portie spierpijn in de nek. Wat opvalt binnen de zware metal, is het gebruik van elektronica. Dit voegt een interessante dimensie toe aan een genre dat veelal enkel berust op drums die klinken als kanonsalvo's, laaggestemde gitaren en zang die door merg en been gaat.

Ondanks de strakheid, berusten de nummers grotendeels op het creëren van chaos. De energie en voelbare frustratie die Vitja continue op de luisteraar weet af te vuren, eist daardoor wel veel van de ontvanger. Digital Love duurt een goede drie kwartier en vergt dan ook veel inspanning om te luisteren. Gelukkig kent het album diverse tracks die lichtelijk gas terugnemen en op een welkome positie geplaatst zijn, zoals 'Digital Love', 'Find What You Love And Kill It' en 'In Pieces'.

Vitja heeft wederom een knap staaltje metalcore afgeleverd. De tracks vormen ieder voor zich een shot energie, en de rustige en melodieuze elementen behoeden de luisteraar waar nodig voor een overdosis. Daarnaast weten de heren met het inzetten van gepaste elektronica en rustigere rockpassages een verrassende mix naar het core-genre te brengen.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Vitja Label:Century Media
Cover Havok - Conformicide

Havok - ConformicideAls je in de persinfo durft te beweren dat je je album beschouwd als je eigen...

Cover The Picturebooks - Home Is A Heartache

The Picturebooks - Home Is A Heartache Dat je als lo-fi bluesduo commercieel succes kan verwerven zonder je...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT