RECENSIE: Eric Bibb - Migration Blues

Bibb
recensie cijfer 2017-05-06 Eric Bibb stelt nooit teleur. De enige reden dat je als blues liefhebber een album van deze zanger kunt overslaan is het razendsnelle tempo waarmee hij nieuwe platen uitbrengt. Het is bijna niet bij te houden. Migration Blues is zijn nieuwste plaat. Wederom een pareltje, mede dankzij het centrale thema dat tegenwoordig weer hoog op de agenda staat. Alle nummers stellen de vluchtelingenproblematiek centraal. Niet geheel verrassend wetende dat de Amerikaan tegenwoordig in Zweden woont en daardoor goed bij het Europese perspectief aansluit. De covers sluiten daarbij naadloos aan op het zelfgeschreven werk.

Je weet wat je krijgt bij Eric Bibb. De muzikant speelt voortreffelijke deltablues. De stem van Bibb en zijn akoestisch gitaarspel vormt de basis. Dit wordt op Migration Blues aangevuld met onder andere mondharmonica en banjo. ‘This Land Is Your Land’ is veelvuldig gespeeld. Toch weet Bibb er een mooie vertolking van te maken. Hij opent het nummer in zijn eentje als een soort gospel, verrassend valt daarna een opgewekte banjo in. Net zo knap bouwt hij Bob Dylan zijn ‘Masters of War’ om in een neuriënd liedje. Tussen zijn Deltablues nummers door zit er ook wel afwisseling in Migration Blues. Alles gaat op de super relaxte Bibb manier, maar ‘La Vie C’Est Comme Un Oignon’ is bijvoorbeeld een aangenaam Cajun muziekje. In het instrumentale nummer hoor je accordeon, viool en mondharmonica tegen elkaar inspelen.

Migration Blues is alweer het 37e album van Eric Bibb. Net zoals eigenlijk alle andere platen is ook deze weer van hoog niveau. Op dit project zingt hij vooral over de vluchtelingen, maar de plaat krijgt geen moment een zwaar gevoel mee. Eric Bibb kabbelt rustig voor terwijl hij zingt en gitaar speelt. Al luisterend ben je al snel in de ban van de verhalende nummers. Deltablues op haar best!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Eric Bibb Label:Dixiefrog
Cover Righteous Vendetta - Cursed

Righteous Vendetta - CursedSommige bands zijn er op uit om de beleving van muziek op zijn kop te zetten,...

Cover The Black Angels - Death Song

The Black Angels - Death Song Hoewel The black Angels momenteel in de ontkenningsfase verkeert en bij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT