RECENSIE: Homeshake - Fresh Air

Homeshake
recensie cijfer 2017-03-28 Hoewel hun namen slechts op minieme wijze van elkaar verschillen, zijn er weinig overeenkomsten tussen de wielrenner Peter Sagan en de muzikant Peter Sagar, oftewel Homeshake. Waar eerstgenoemde de kilometers met plezier aan elkaar rijgt, brak de tweede Peter het vele toeren als gitarist in de band van Mac DeMarco op. Sagar besloot om te stoppen en zich in zijn thuisland Canada op zijn eigen muziek te gaan richten. Het is hier waar het tweede grote verschil tussen de twee Peters boven komt drijven. Waar Sagan dé succesvolle attractie van het peloton is, houdt ook het derde Homeshake-album, Fresh Air, bepaald niet over.

De muziek van Homeshake en Mac DeMarco hebben met elkaar gemeen, dat ze het niet van de scherpe randjes moeten hebben. Fresh Air staat vol laidback nummers, het is lo-fi muziek om bij te onthaasten. Daarbij heeft het album mede door de aparte overgangen tussen de nummers, zoals het trilgeluid van een telefoon, soms wat weg van een mixtape.

Muzikaal gezien is het lang niet onaardig wat er gebeurt, maar zodra Sagar begint te zingen, daalt het niveau. Als het grote niets - hoe tegenstrijdig het ook mag zijn - een klank zou hebben, zou het zomaar eens dicht in de buurt van hetgeen hier op vocaal gebied gebracht wordt kunnen komen. Sagars stemgeluid herbergt werkelijk niets opvallends. Daarbovenop is hij er niet in geslaagd om door middel van sprankelende zanglijnen een en ander te verhullen.

Dat Homeshake het in zich moet kunnen hebben om op het gebied van zangmelodieën beter te presteren, ligt in de lijn der verwachting als je de muziek op Fresh Air in ogenschouw neemt. In het lekker gladde - denk D’Angelo - openingsnummer ‘Hello Welcome’ kleuren de om de beat kronkelende gitaarklanken het geheel in. Vervolgens is het een speelse basgitaarpartij die ‘Call Me Up’ - ondanks de zang - de moeite waard maakt. Vaker zijn het de baslijnen, die voor de kers op de taart zorgen. Zoals in ‘So She’, waar zowaar ook de vocalen sterk zijn. Eindelijk forceert Sagar eens niet, de ietwat breekbare klanken overtuigen. Hij kan het dus wel.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:Homeshake Label:Sinderlyne
Cover Allison Crutchfield - Tourist In This Town

Allison Crutchfield - Tourist In This Town Allison Crutchfield is een uit Alabama afkomstige singer-songwriter die al...

Cover Rebekka Karijord - Mother Tongue

Rebekka Karijord - Mother Tongue De Noorse Rebekka Karijord begon ooit met muziek te componeren voor films...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT