RECENSIE: Poseydon - Masterpiece

Poseydon
recensie cijfer 2016-11-17 Zo, en dan nu tijd voor de nieuwste plaat van: Slayer. Ach, gekkigheid natuurlijk, maar het is niet heel vreemd dat dit de eerste gedachte is wanneer je de eerste minuut van ‘Classified’, de openingstrack van MasterPiece, hoort . Vervolgens gaan de gedachten in de daaropvolgende songs ‘MasterPiece’ en vooral ‘Realm Of The Dead’ naar Sepultura ten tijde van Beneath The Remains en haar voorgangers. Kortom voor kenners is het nu wel duidelijk waar het Belgische Poseydon de mosterd vandaan haalt.

Het is natuurlijk niet zo gek dat de invloeden van de aloude thrash helden van weleer door gans het album dolen. De band is namelijk al in 1992 door gitarist Alain De Block opgericht. Poseydon bracht haar debuut echter pas in 1998 uit. Daarna duurde het tot 2010 voor er een vervolg kwam en nu is daar dan de derde plaat van de vijf Belgen die er geen doekjes om winden. Zij serveren haar thrashmetal het liefst hard en compromisloos. Behalve de eerdergenoemd songs vallen vooral de beuker ‘Pre-Emptive Strike’ en ‘Weakness’ op doordat het gitaarwerk net wat meer opvalt. Een mooi intermezzo is het instrumentale sfeervolle ‘Tortured Shadows’ dat een lekker duister gevoel oproept.

De stem van zanger Cristoph Lamsens neigt naar een, licht hese, grunt en zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen. Hierdoor neigt de muziek van Poseydon soms ook wat naar het deathmetalgeluid uit die prachtige pioniersjaren. Hou je daarvan dan zal de muziek die, zeker voor een eigen beheer productie, heel behoorlijk is vastgelegd je zeker interesseren. Verwacht geen kunstzinnige vondsten of andere moeilijkdoenerij om de muziek maar zo credible mogelijk te maken. Welnee, Poseydon brengt op Masterpiece gewoon 38 minuten lekkere compromisloze thrashmetal die bij liefhebbers van de eerdergenoemde namen er in zal gaan als zoete koek.
Recensent:Jan Didden Artiest:Poseydon Label:Eigen Beheer
Cover Orphaned Land & Amaseffer - Kna'an

Orphaned Land & Amaseffer - Kna'anDat Orphaned Land en Amaseffer ooit samen iets zouden gaan opnemen kon...

Cover Oddland - Origin

Oddland - Origin Zo eens in de zoveel tijd zijn er van die platen waar je niets van verwacht,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT