RECENSIE: Jetbone - Magic Ride

Jetbone
recensie cijfer 2016-09-23 Jetbone is een funky rock ’n roll band uit Zweden die duidelijk zijn roots vindt in de jaren 60's & 70's rock. De band heeft een missie: het terugbrengen van de klassieke groovy rock 'n roll. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Magical Ride vol staat met simpele, doch catchy tracks.

Opener 'C'mon' zet de toon voor Magical Ride: verwacht groovy gitaarriffs, gesterkt door blazers, toetsen en overtuigende zang op beweegbare rock 'n roll tempo's. Jetbone kenmerkt zich door het hoge gehalte aan energie dat in iedere track wordt gepompt. Hierbij worden alle bekende facetten van de rock aangehaald. Zelfs funk, blues en gospel ontbreken niet.

Het sterkste punt van Magical Ride is de ontzettend sterke dynamiek die het album rijk is. Dit geldt voor zowel de tracks op zich, die zeer breed uitgemixt zijn door Mikael Lyander en altijd een muur van geluid vormen, als voor het gehele album an sich: de plaat wisselt sterk af tussen dansbare rock en gepaste rustpunten in de vorm van ballads zoals 'Woman' en 'Rosalie'. Titelsong 'Magical Ride' is een ontzettend waardige afsluiter en laat nogmaals zien dat de formatie over ontzettend veel muzikaliteit en kennis binnen de rockwereld beschikt.

Toch is er een klein kritiekpuntje op het tweede album van de Zweedse rockers: de nummers klinken wellicht allemaal nét iets te bekend. Het is duidelijk dat Jetbone zijn inspiratie haalt uit de jaren ‘60 en ‘70. Het gevaar hierbij is dat er soms teveel een gevoel van herkenning opspeelt tijdens het luisteren naar Magical Ride.

Desondanks mag Magical Ride een ijzersterk stukje vakmanschap genoemd worden. Het album doet immers wat het moet doen: de geliefde ‘60's & ‘70's rock in volle glorie laten herleven, waarbij de luisteraar ongekend veel energie krijgt voorgeschoteld.
Recensent:Niel Verstegen Artiest:Jetbone Label:Black Pike Favorites
Cover Einfach Kurt - Narcissism Blues

Einfach Kurt - Narcissism Blues Einfach Kurt maakt in een heerlijk tempo nieuwe muziek, iets waar veel...

Cover Gemma Ray - The Exodus Suite

Gemma Ray - The Exodus Suite Gemma Ray is een naam die bij menigeen misschien nog wat onbekend in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT