RECENSIE: Tarja Turunen - The Brightest Void

Tarja
recensie cijfer 2016-08-21 Begin augustus is The Shadow Self, het nieuwste album van Tarja Turunen uitgekomen. Voor het zover was werden de fans van de Finse sopraan verrast met een voorproefje van het album middels de EP The Brightest Void. Wij kregen ze gelijktijdig ter recensie zodat een beschrijving van deze EP een beetje mosterd na de maaltijd is. Wij houden het dan maar kort en verwijzen we u graag naar de recensie van het volledige studioalbum op deze site.

De plaat is een allegaartje van tracks die op zichzelf het beluisteren zeer waard zijn maar geen geheel vormen. Van The Shadow Self staan twee songs op deze lange EP die in totaal negen songs bevat. Ook vinden we de titelsong van de film Corazon Muerto op het schijfje en ook nog drie nieuwe songs van Tarja zelf, waarvan ‘Your Heaven And Your Hell’, een duet met Michael Monroe van Hanoi Rocks, het meest opvallend is. Het onstuimige nummer luistert lekker weg en kent halverwege even een onverwacht rustpuntje met een heuse saxofoonsolo. De andere twee songs heten ‘With Hunt’ (een mysterieuze ballad) en ‘Shameless’ (een lekkere duistere rocker).

De EP eindigt met ‘Paradise (What About Us)’ een duet tussen Sharon den Adel en Tarja, wat afkomstig is van het laatste album van Within Temptation. Tarja heeft er haar eigen mix van gemaakt. Daarvoor staat nog een fraaie cover van ‘House Of Wax, één van Paul McCartney’s mooiste songs, en een vrij aparte versie van ‘Goldfinger’, u weet wel van James Bond. Het maakt van The Brightest Void een prettig voorproefje dat het weliswaar moet afleggen tegen het net uitgebrachte studioalbum, maar voor de fans een smakelijke toevoeging is van het gestaag uitdijende oeuvre van de geliefde Finse sirene.
Recensent:Jan Didden Artiest:Tarja Turunen Label:Earmusic
Cover Run Liberty Run - We Are

Run Liberty Run - We AreEerst even voor het plaatje: Fraai gekapte lokken naar links of rechts,...

Cover Tarja - The Shadow Self

Tarja Turunen - The Shadow Self Sinds Tarja Turunen eind 2004 uit Nightwish is gezet is het haar flink voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT