RECENSIE: Sasha - Scene Delete

Sasha
recensie cijfer 2016-07-12 Een artiest die je in een dure club op Ibiza verwacht die opeens een album uitbrengt op het kleine LateNightTales label, dat doet wenkbrauwen fronzen. Sasha, in een grijs verleden (2000) nog eens uitgeroepen tot beste DJ ter wereld, houdt zich eigenlijk al jaren bezig met remixes: zijn laatste volledige studioalbum Airdrawndagger stamt alweer uit 2002. Daarop hoorden we al wat ambient invloeden, en de omarming met die stijl is op nieuwe plaat Scene Delete nog vele malen inniger. Wat dat betreft zo vreemd nog niet om deze release op critic’s darling LateNightTales uit te brengen.

De tracks zelf dan. Logge, zware baslijnen gecombineerd met lichtvoetig synthesizerwerk en knisperende beats op de achtergrond: alles is duidelijk met dezelfde blauwdruk in de hand in elkaar geknutseld. Dat klinkt makkelijk, maar een goede ambient/minimal technoplaat maken is dat zeker niet. Sasha maakt zich er met al zijn ervaring echter goed van af. De losse onderdelen vullen elkaar prima aan en het geheel valt daardoor soepeltjes in elkaar. Ook de productie is uitstekend: de plaat klinkt lekker sfeervol en ruim en is daardoor dan ook vooral geschikt om op de achtergrond aan te hebben staan.

Daarmee is ook meteen het voornaamste minpunt genoemd. Veel herhaling is natuurlijk het genre eigen, maar de toppers in het genre (denk aan een The Field of een Death in Vegas) weten daar een dosis spanning aan toe te voegen. Die ontbreekt hier met name op het eerste deel van de CD, en dat maakt het een lange zit. Doorzetten wordt echter beloond, want tegen het einde horen we namelijk ook fijne ideeën, zoals het dansbare baslijntje van ‘Warewolf’ en goed meegemixte vocalen in ‘Bring On The Night Time’. Dat soort zaken geven het album net dat broodnodige beetje extra cachet, want verder kleurt Sasha wel heel erg binnen de lijntjes van het genre. Slecht wordt het daar niet van, maar het maakt van een album een uur en een kwartier wel een te lange zit.

Scene Delete is een album dat een specifiek tijdstip en scène vraagt om geluisterd te worden. Een zwoele zomeravond, in de tuin, met een goed biertje en vrienden over de vloer. Dan komt de fijn voortkabbelende achtergrondmuziek met af en toe die positieve uitschieter het best tot zijn recht. Daarbuiten is Scene Delete zeker onderhoudend, maar op het puntje van je stoel zitten is er niet bij.
Recensent:Bart Hovens Artiest:Sasha Label:Late Night Tales
Cover Blueminded - Seize The Day

Blueminded - Seize The DayPoprockgroep Blueminded heeft onlangs zijn eerste studioalbum uitgebracht....

Cover A Brighter Light  - Follow Me

A Brighter Light - Follow Me Ons koude kikkerlandje is opvallend rijk aan bandjes die warme folkpop...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT