RECENSIE: A Brighter Light - Follow Me

ABL
recensie cijfer 2016-07-01 Ons koude kikkerlandje is opvallend rijk aan bandjes die warme folkpop brengen. Eén van die bandjes is A Brighter Light. Deze band uit Utrecht stond in 2014 in de finale van de Grote Prijs van Nederland en doet dit jaar mee aan de Popronde. Vorig jaar brachten ze een eerste EP uit: So Glad I Found You en nu is het tijd voor de opvolger Follow Me. Dit nieuwe werk bestaat uit vijf nummers, allen opgenomen in het befaamde Kytopia.

Het eerste nummer op de EP is: ‘Won’t Let It Die’ en dit is tevens de eerste single. ‘Won’t Let It Die’ klinkt helemaal klaar voor de radio. Akoestische gitaar en de zang brengen een frisse melodie die keurig binnen de perken blijft en makkelijk in het gehoor ligt. Vooral de baslijn is leuk en maakt het liedje spannender. Het volgende nummer is de titelsong ‘Follow Me’ en deze blijft in dezelfde sferen als ‘Won’t Let It Die’. Samen met singer/songwriter Joia zingt zanger Ted Griffioen een duet en de stemmen passen zeer goed bij elkaar.

A Brighter Light wordt in promotiemateriaal vaak vergeleken met Ben Howard. De laatste drie nummers laten horen waarom; ‘Make It The Last One’ laat een wat vrolijkere kant van A Brighter Light zien, met een aanstekelijk ritme dat makkelijk mee te klappen is en het goed zou doen op een festivalweide. In de loop van het nummer daalt het festivalgehalte aanzienlijk en zakt het nummer wat terug, maar door het hoge gehalte aan ”oooh’s” en ”woehoe’s”, wordt de vergelijking met Ben Howard haast afgedwongen. Deze trucjes zijn misschien niet een hele originele aanvulling in een liedje, maar het werkt wel. Ook in de laatste twee nummers van Follow Me wordt er veelvuldig gebruik van gemaakt. ‘Dance The Night Away’ en ‘Walking’ zijn mysterieuzer dan de rest van de liedjes, dit draagt nog verder bij aan de vergelijking met Ben Howard.

Met Follow Me brengt A Brighter Light een EP uit dat zeer toegankelijk en radiovriendelijk is. Aan de ene kant houdt dit in dat het een zeer brave plaat is waarop alles volgens het boekje gaat, maar aan de andere kant betekent dit dat Follow Me veel mensen zou kunnen aanspreken.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:A Brighter Light Label:Eigen Beheer
sasha

Sasha - Scene DeleteEen artiest die je in een dure club op Ibiza verwacht die opeens een album...

Cover Elly Kellner - Z!nken & Zweven

Elly Kellner - Z!nken & Zweven Elly Kellner bespeelt haar gitaar zoals ze in het leven staat. Bijna lief...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT