RECENSIE: Bacon Fat Louis - Live

BFB
recensie cijfer 2016-04-11 Op het vorige album bestond Bacon Fat Louis nog duidelijk uit twee personen. Voor het begin dit jaar uitgebrachte Bacon Fat Louis Live! staat de band duidelijk als een trio gepositioneerd. De EP brengt een weergave van een live show van de band. Schurende blues, rauwe rock ’n roll en soul komen samen. De EP werd reeds genomineerd voor een Dutch Blues Award. Deze keer geen covers, zoals op hun debuutalbum, maar een live impressie volledig gevuld met zelf geschreven nummers.

Verspreid over vijf nummers krijg je een goed beeld van Bacon Fat Louis. Wat vooral opvalt is de rauwe aanpak naar de blues. Dat begint gelijk met het stevige ‘Shake Em On Down’. Een rock ’n rollritme dat klinkt alsof de Rolling Stones ergens in een donkere kelder hun opnames hebben gedaan. Het nummer wordt gedragen door een rauw klinkende mondharmonica. De combinatie van gitaar, drums en harmonica krijgt op sommige momenten bijna een punkinslag. Zelfs bij een ballade als ‘Never Enough’ heeft de slidegitaar een ietwat agressief gevoel. Dit wordt ook versterkt door de grauwige zangstem van frontman Bo Hudson.

Met de vijf nummers op Bacon Fat Louis Live! krijg je een goed beeld van de band. Het bluesgezelschap maakt een degelijk rammelende blues. De rauwe aanpak maakt dat het live zeker een feestje moet zijn om bij Bacon Fat Louis aanwezig te zijn. De EP heeft echter nog vrij weinig nieuws toe te voegen aan het debuutalbum uit 2014. Op sommige momenten is de band verrassend catchy, zoals bij ‘Stagguh Lee’ dat zo een vergeten nummer van George Thorogood had kunnen zijn. Als geheel is de EP echter niet indrukwekkend genoeg om een prominente plek in de platenkast te veroveren.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Bacon Fat Louis Label:Eigen Beheer
Vollek!

Vollek - Blues Veur JoeIn het Groningse Roden en bijbehorende regio werd er al lange tijd uitgekeken...

Cover Cam Penner - Sex & Politics

Cam Penner - Sex & Politics Muziek maken over in wat voor een ingewikkelde wereld we eigenlijk leven;...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT