RECENSIE: Emilie Levienaise-Farrouch - Like Water Through The Sand

Farrouch
recensie cijfer 2015-12-30 De in Parijs geboren Emilie Levienaise-Farrouch kan het beste omschreven worden als een soort geluiden-architect. Op haar eerste album Like Water Through the Sand heeft de Franse artieste composities geschreven voor de piano, het strijkkwartet en elektronische instrumenten. Ze speelde als kind al piano en wist toen al dat ze liever zelf muziek zou maken dan bestaande composities perfect na te spelen. Haar debuutplaat bevat elf van die zelfgemaakte composities. De Française dacht na over hoe onze herinneringen werken en hoe we tegen bepaalde dingen aankijken na een periode. Net zoals herinneringen zich kunnen ontwikkelen en veranderen, zo zit dit album vol ontwikkelingen en afwisseling.

Opvallend zijn de soms duidelijke tegenstellingen. Van heldere pianomuziek in ‘The Sum Of Our Flaws’ naar een ruisend en krakend geluid in ‘Tulsi’. En van puur strijkinstrumenten in ‘Cotidal Lines’ naar puur piano in ‘Hands Closed Together’. De muziek is vaak rustig van aard, maar biedt door de grote afwisseling in tempo en geluid een interessante verzameling nummers. Door de mooie uitvoering krijgen de meeste nummers een gevoelig tintje mee. Ook spanning is in mate aanwezig, op ‘Persephone’ neemt de muziek de vorm aan van één grote spanningsopbouw, waarbij de snaarinstrumenten voor een scherpe intensiteit zorgen.

Pas tegen het einde van het album komen de elektronische invloeden naar boven maar ze blijven spaarzaam. ‘Scale Of Volatility’ is een prachtig nummer dat zijn puurheid weet te behouden in een verzameling van strijkinstrumenten, piano en elektronica. Die puurheid blijft door het hele album sterk aanwezig. Op ‘Six Of Swords’ weet de Levienaise-Farrouch met enkel een pianocompositie een uiterst knap stukje muziek neer te zetten.

‘Like Water Through The Sand’ is een zeer fraaie verzameling klanken. Eentje om niet zomaar te vergeten. Het debuut van Emilie Levienaise-Farrouch mag zich daarom alvast als een positieve herinnering in het brein nestelen.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:Emilie Levienaise-Farrouch Label:Konkurrent
Cover Anna Von Hausswolff - The Miraculous

Anna Von Hausswolff - The MiraculousDuistere verhalen fascineren Anna Von Hausswolff al vanaf haar jeugd. In de...

Carroll

Marc Carroll - Love Is All Or Love Is Not At All Marc Carroll is een Ierse singer-songwriter die inmiddels al zeven albums...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT