RECENSIE: Sean Taylor - The Only Good Addiction Is Love

Taylor
recensie cijfer 2015-08-20 Ondanks zijn enorme cv, heeft de muziek van Engelse rootsartiest Sean Taylornog niet veel Nederlandse oren bereikt. Sinds zijn debuutplaat Corrugations uit 2006, bracht Taylor nog liefst vijf andere albums uit binnen de lijnen van het genre. De recensies in thuisland Engeland waren unaniem lovend. Taylor toerde door Engeland, het Europese vasteland en Australië en was openingsact voor diverse grote namen, waaronder John Fogerty, Band of Horses en Arlo Guthrie. Nu is het tijd voor album nummer zeven, The Only Good Addiction Is Love. Het album werd eerder dit jaar opgenomen in Texas, in samenwerking met producer en multi-instrumentalist Mark Hallman.

Taylor liet zich bij het maken van dit album inspireren door verschillende schrijvers, politiek leiders en artiesten. De titel van het album, en van de openingstrack, is een quote van voormalig president van Uruguay, de bescheiden Jose ‘Pepe’ Muijca, die zijn rijkdom vrijelijk deelde. Op ‘The Only Good Addiction Is Love’ horen we de typerende, zacht fluisterende stem van Taylor, begeleid door een goed geproduceerd en sfeervol geheel. Vervolgnummer ‘Bad Light’ geeft direct variatie. De viool is vervangen door slideguitar en Taylor laat horen dat hij ook raad weet met duistere bluesklanken.

Het gevoel voor ritme, de contrabas van Danny Thompson en het hogere stemgebruik van Taylor maken ‘Rothko’, een hommage aan schilder Mark Rothko, tot een van de pareltjes van het album. Het gevoel wordt perfect voortgezet in het instrumentale ‘Lorca’, waar Taylor laat horen dat hij het (Spaans-klinkende) gitaarspel volledig in de vingers heeft en zich hier ook nog qua sound mee weet te onderscheiden. Een ander hoogtepunt is het goed opgebouwde ‘Moma’, waar wederom de contrabas te horen is.

Sean Taylor levert met The Only Good Addiction Is Love een erg mooi geproduceerd album af met sterke teksten, waarop duidelijk wordt dat niemand om zijn talent en muzikaliteit heen zal kunnen. Op de toevoegingen van de contrabas en wat Spaanse invloeden na, brengt het album echter weinig verrassingen. Roots- en bluesliefhebbers zullen smullen van dit nieuwste album. Wie op zoek is naar een vernieuwend geluid, heeft misschien wat minder met het oeuvre van Taylor.
Recensent:Léonie Wijnen Artiest:Sean Taylor Label:Bertus
Cover The Wooden Sky - The Wooden Sky

The Wooden Sky - Let`s Be ReadyOp een album klinken alsof je het op een middagje hebt ingespeeld en er...

Cover Herbert - The Shakes

Herbert - The Shakes Matthew Herbert is één van de beste producers van Engeland en maakt al zo’n...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT