RECENSIE: Splendid - The Good Life

The Good Life
recensie cijfer 2015-06-13 De Haagse popformatie Splendid speelt al sinds 2001 podia in heel Nederland plat. Ze zijn inmiddels alweer toe aan de zesde plaat, The Good Life. De electronica van de vorige plaat laten ze achter zich en gaan terug naar de basics. Gewoon muziek maken als band. De reggae- en hiphopinvloeden zijn wel weer van de partij. Het is een zonnige en feestelijke cd geworden. Laten we daarbij vermelden dat niemand iets anders van ze had verwacht. En dat is positief.

Vanaf de eerste track en tevens eerste single ‘Back In The Days’ zit de sfeer er lekker in. Bij het tweede refrein heeft de aanstekelijkheid van de groep je al te pakken. Die aanstekelijkheid is de voornaamste kracht van Splendid. Alle tracks met zang hebben een gemakkelijk meezingrefrein en een herkenbare tekst. Zo gaat de eerste track over het terugkijken naar vroeger, wie doet dat nou niet? Het pakt je en laat je vervolgens niet meer los.

De cd heeft een bundel vermakelijke tracks. Schrijven van songs lijkt ze op het lijf geschreven, mits er zang bij zit. Er staat namelijk ook een instrumentale track op de schijf, ‘La Maranga’, en die is niet zo geslaagd. Niet dat ze niet kunnen spelen, maar het mist vooral spanning. Datzelfde valt te zeggen voor een deel van ‘The Good Life’ en ‘Longing For Your Love’. Deze nummers hebben een heerlijke groove en feel, maar gaan net te lang door. Tijdens een liveshow is dit prima, maar juist die krachtige en vlotte popsongs zoals ‘NaNaNa’ en ‘Stick Like Glue’ maken The Good Life zo goed.

Het is misschien de zesde cd van de groep, maar het voelt als de eerste. De energie en creativiteit zijn nog lang niet op. Ze bewijzen met dit album dat ze het aantal hitgevoelige nummers van hun vorige platen gemakkelijk kunnen vermenigvuldigen. Na een aantal luisterbeurten lijkt het wel alsof er alleen maar tracks op staan met een overdosis aan aanstekelijkheid. Nu nog sleutelen aan de uitvoering op de plaat en ze kunnen weer een paar albums mee.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Splendid Label:Pias
Cover We Almost Killed The Cabin Crew - Boola Boola

We Almost Killed The Cabin Crew - Boola Boola We Almost Killed The Cabin Crew . Dat is geen mededeling, maar een band uit...

Striking Matches

Striking Matches - Nothing But The Silence Veel beginnende artiesten in Amerika die zich met country, roots en andere...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT