RECENSIE: `t Vlaggenschip - Kunst Met Een Grote K-U-T

Vlaggenschip
recensie cijfer 2015-04-01 Soms is het goed dat er een recensent is die mensen tijd en ergernis bespaart. Deze recensie biedt u de mogelijkheid om een uur kostbare tijd uit te sparen die u verknoeid had met het beluisteren van het kunstproject Kunst met een grote K-U-T .

Een project met een dergelijke banale naam kan niet veel soeps zijn, en bij beluistering blijkt dit inderdaad het geval te zijn. Niek Melchers probeert onder de alias ’t Vlaggenschip een project neer te zetten waarbij het de bedoeling is dat de luisteraar actief deelneemt en het boekje vouwt tot een mooi object en daarnaast ook een performance act doet, waarbij met stapels geld en drank de obscene teksten van het album voorgedragen moeten worden. Ik heb me heel kortstondig afgevraagd wie ook maar de kleinste neiging zou voelen hieraan mee te doen. Als rapper mist Melchers namelijk alle overtuigingskracht om luisteraars over te halen om zoiets belachelijks te doen. Het lijkt erop dat ‘t Vlaggenschip probeert een act neer te zetten in de stijl van de Jeugd Van Tegenwoordig. Probleem is dat alleen de schunnige en labiele onderdelen van deze band gekopieerd zijn. De genialiteit, bevlogenheid, verborgen diepgang en de onverwachte wendingen die de Jeugd bezit komen allen niet tot uiting in dit K-U-T project.

De artiest die dit een kunstproject noemt heeft óf totaal geen kennis van het genre waarin hij zich begeeft óf is liefhebbers van hiphop moedwillig een reactie aan het ontlokken. Hoe dan ook zouden de mensen die meegewerkt hebben aan ’t Vlaggenschip zich moeten schamen dat een genre waar door echte artiesten met hart en ziel in gewerkt wordt, zo te grabbel gegooid wordt. Het is dan ook zonde om verder tijd aan dit project te besteden als er zoveel artiesten zijn die wel hart en ziel in hun werk steken en iets interessants toevoegen aan het muzikale landschap.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:`t Vlaggenschip Label:Eigen Beheer
Cover The Minus 5 - Dungeon Golds

The Minus 5 - Dungeon GoldsScott McCaughey vond het een goed idee om een groep op te richten die per...

Cover Johnny Dowd - That`s Your Wife On The Back Of My Horse

Johnny Dowd - That`s Your Wife On The Back Of My Horse Countrymuziek draait normaal gesproken om de zware tegenslagen in het leven....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT