RECENSIE: Ingested - The Architect Of Extionction

Ingested
recensie cijfer 2015-02-27 Voor een vette pot extreme deathmetal moet je bij Ingested zijn. De Britse band windt er op haar derde album Architect Of Extinction geen doekjes om. De mix van deathmetal, deathcore en grindcore is behoorlijk extreem, maar het is razend knap dat deze band zich toch weet te onderscheiden. Het is bijzonder moeilijk om binnen deze extreme muziekstijl je geluid niet tot een rotte brij te kneden, maar het is Ingested gelukt een redelijk boeiende plaat op te nemen.

Bruut en extreem , maar technisch perfect, blaast de vijfmansformatie je omver met haar verzengende, afwisselende en intens smerige muziek. De heerlijke lompheid in de eerste vijf groovende en dampende songs met welluidende titels als ‘The Divine Right Of Kings’, Narcissistic Apathy, The Heirs To Mankin’s Atrocities’, ‘Endless Depondency’ en ‘I Despoiler’ is lekker en wordt pas een halt toegeroepen met het instrumentale nummer ’Penance’ dat bijna lieflijk klinkt na alle bruutheid. Daarna gaat de band er weer ongenadig lomp tegenaan met vier songs die afwisselend snelle, door blastbeat gedomineerde, stukken met vette grooves afwisselen, net als bij die vijf eerste nummers. Het afsluitende ‘Rotted Eden’ begint nog met prachtig onderhoudend gitaarwerk, maar ook hier schakelt de band snel een paar tandjes bij om er een goor en dampend deathmetalfeest van te maken.

De nummers bevatten stuk voor stuk prachtige killer riffs en gitaarloopjes waarbij alles technisch perfect in elkaar steekt. Daarnaast is de stem van Jay Evans een attractie op zich. De man wisselt moeiteloos af tussen een vette grunt, gutturale vocalen en pig squeals . Hij houdt het geheel in ieder geval afwisselend.

Architect Of Extinction is prima geproduceerd, wat bij dit soort ultratechnische en intense muziek een toegevoegde waarde is. Zo is goed te horen dat het in 2006 opgerichte Ingested uit prima muzikanten bestaat. Dat de nummers daarbij soms wat moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn is inherent aan dit soort ultrabrute metal.
Recensent:Jan Didden Artiest:Ingested Label:Century Media
Cover Otherwise - Peace At All Costs

Otherwise - Peace At All Costs Otherwise is een typisch Amerikaanse hardrockband zoals die er al velen...

Cover The Crown - Death Is Not Dead

The Crown - Death Is Not Dead Met Death Is Not Dead levert de Zweede deathmetalformatie The Crown zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT