RECENSIE: 6 String Drag - Roots Rock `n`Roll

6 string drag
recensie cijfer 2015-03-22 Zeventien jaar (!) geleden is het alweer dat de band 6 String Drag het laatste album High Hat uitbracht. Een album dat niet onopgemerkt bleef. Toch besloot de band het een tijdje rustig aan te doen. Sterker nog, het verdween in de anonimiteit. Dit als gevolg van verschillende redenen, zo zegt zanger Kenny Roby. De meest voor de hand liggende reden is de familieverplichtingen, wat niet te combineren leek met het muziek maken met de band, zo zegt de zanger zelf. Het leverde waarschijnlijk kort gezegd niet genoeg op. Zelf zocht hij nog een ander genre op, namelijk dat van de singer-songwriters. Het leverde hem twee albums op.
Toch kriebelde het na al die tijd weer in de rock ’n rollbuik van Roby, inspiratie genoeg. Het resultaat is te vinden in het kersverse Roots Rock ‘n’ Roll.

Een album dat je terugbrengt in de tijd. De vergelijking met Buddy Holly is onoverkomelijk, dezelfde vibe geeft 6 String Drag je vanaf albumopener ‘Drive Around Town’. Het is vooral terug te horen bij de nummers ‘Give Up The Night’ en ‘Kingdom Of Gettin’ It Wrong’. Gelukkig laat de band echter ook horen dat het gevarieerder is dan dat. Southern rock hoor je in het nummer ‘Sylvia’, terwijl het poëtische ‘OOOEEOOOEEOOO’ ”(ooo ee ooo ee ooo, who’s he doin’ when he ain’t doin’ you”) zo een nummer van Little Richard had kunnen zijn. De teksten laten blijken dat de nummers vooral lekker luchtig zijn.

Dat is het gevoel dat je krijgt van dit album. Het klinkt fijn en de liedjes bevatten niet te veel poespas. Het beheerst de stijl, de combinatie van rock and roll, southern rock en een beetje country, erg goed en je hoort een compleet album. Mochten er nog fans zijn die niet waren afgehaakt na een break van zeventien jaar, dan zullen zij erg verheugd zijn met dit resultaat, het is een prima comeback. Voor de mensen die het toch even zijn ontschoten in die jaren, is het een lekkere plaat die je gerust eens op kan zetten. Niets mis mee.
Recensent:Stijn Baarendse Artiest:6 String Drag Label:Bertus
Cover PHOS - Never Obsolete

PHOS - Never ObsoleteVorig jaar had ze slechts een EP uit, was ze nog 3FM Serious Talent en...

Cover Brant Bjork - Black Power Flower

Brant Bjork - Black Power Flower We hebben ruim vier jaar moeten wachten op nieuw solowerk van Brant Bjork,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT