RECENSIE: Peter Kernel - Thrill Addict

Kernel
recensie cijfer 2015-03-24 Peter Kernel bestaat uit Aris Bassetti en Barbara Lenhoff, een liefdeskoppel dat kennelijk zo dicht bij elkaar staat dat ze hun artiestennaam gebruiken om een individueel voorkomen te weerspiegelen. Op Thrill Addict het debuutalbum van dit Zwitsers-Canadese duo, combineren ze logge ritmes met een flinke dosis artrock, terwijl Lenhoff haar beste Kim-Deal impressie opzet. Een methode met wisselend succes.

Waar Peter Kernel zijn grootste voordeel haalt is, opvallend genoeg voor een artrockduo, de basis. De ritmesectie van Bassetti en, geen-officieel-bandlid-maar-toch-eigenlijk-wel, drummer Ema Matis zetten beide benen aan de grond en bouwen torens van ritmes waar je als luisteraar helemaal in kan hangen. Twee nummers in de kern van het album,‘Supernatural Powers’ en ‘Keep It Slow’, zuigen je naar binnen en laten je niet meer gaan. Vooral drummer Matis imponeert met een drumstijl die doet denken aan een andere vrouwelijke drummer met een flinke kracht achter haar slagen, Sleater-Kinney’s Janet Weiss. Zangeres Barbara Lenhoff heeft haar zangstijl duidelijk afgekeken van de punkrock/grunge scene uit de jaren 90, met Kim Deal van de Pixies en Kim Gordon van Sonic Youth als grootste voorbeelden. Niks mis mee uiteraard, al neigt het soms naar pastiche, zoals op het wel heel veel op ‘Where Is My Mind’-lijkende ‘it’s Gonna Be Great’.

Thrill Addict is geen album dat het moet hebben van zijn grote diversiteit, wat geen probleem is mits de gekozen richting constant kwalitatief hoogstaand bewandeld wordt. Hier schort het echter nogal eens aan. Nummers als ‘I Kinda Like It’ en ‘High Fever’ willen te veel en vervallen in een troebele brei van ritmes en schreeuwerige vocalen. Peter Kernel weten hoe ze een melodie op moeten bouwen, maar soms niet helemaal welke kant ze er dan mee op willen. Of ze gaan er geen enkele kant mee op, zoals She Stole The Sun’ doet.

Thrill Addict is ambitieus en biedt op momenten een hele interessante mix van diepe grooves met een artrockidentiteit. Vooralsnog moeten ze nog de juiste afstemming zien te vinden tussen avontuurlijk en gevaarloos, maar de basis staat als een huis.
Recensent:Jelle Burger Artiest:Peter Kernel Label:Sonic Rendezvous
Cover Team Me - Blind as Night

Team Me - Blind As NightWaar Team Me ooit ontstaan is als eenmalige formatie om aan een wedstrijd...

Cover Jeff Austin - The Simple Truth

Jeff Austin - The Simple Truth Al twintig jaar is Jeff Austin actief in de muziek business. Hij bouwde een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT