RECENSIE: Skeptical Minds - Run For Your Live

Skeptical
recensie cijfer 2015-01-14 In 2012 vond de tiende editie van het welbekende Metal Female Voice Fest plaats in de Belgische plaats Wieze. Skeptical Minds mocht daar optreden en dat heeft blijkbaar zoveel indruk gemaakt, dat ze er twee jaar voor nodig hadden om dit op cd uit te brengen. Voor deze release hebben ze een mooie naam gekozen, te weten Run For Your Live. Niet alleen is dat de naam, maar ook een passend advies voor iedereen die overweegt deze plaat aan te schaffen. Misschien was je bij dat optreden. Misschien ben je een ontzettende fan. Misschien zou je de band graag wat beter willen leren kennen en lijkt dit je de ideale gelegenheid om in te stappen. Misschien verzamel je alle cd’s die overal ter wereld uitgebracht worden. Misschien spreekt het je aan dat ze een mix van electro-industrial met metal en melodische vrouwen vocalen ten gehore brengen. In alle gevallen, loop hier met een grote boog omheen.

Zelfs al was je bij het optreden, vond je het geweldig en heb je hier graag een aandenken aan. Zelfs dan kun je beter de herinnering hieraan koesteren. Run For Your Live bevat niet eens de volledige setlist zoals ze die twee jaar geleden gespeeld hebben, waarbij ze misschien toch wel het hoogtepunt achterwege hebben gelaten. Samen met Angel Wolf-Black, Elina Laivera en soprano Iliana Tsakikari spelen ze een cover van Steppenwolf’s ‘Born To Be Wild’. Grote kans dat deze versie vanwege auteursrechten niet op de plaat mocht komen. Iets wat er op opnames op internet erg gezellig uit ziet, al is het alleen vanwege het feit dat zangeres Karolina Pacan afgewisseld wordt.

Haar optreden is tenenkrommend en komt absoluut niet uit de verf. Haar Poolse accent maakt het bij voorbaat al lastig om de teksten te verstaan, maar in combinatie met de productie blijft hier helemaal niks van over. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze bij ieder nummer moet aankondigen hoe het heet en van welk album het afkomstig is. Handjes moeten overigens op haar commando de lucht in, waarbij het klinkt alsof ze echt moeite heeft om het publiek op gang te krijgen.

Mocht je een fan zijn van Rammstein of Rob Zombie, dan zou je hier zogenaamd mee uit de voeten moeten kunnen, maar zelfs in de studioversie heeft de muziek moeite om echt overeind te blijven staan. Laat staan in deze livesetting, waarbij alles is verwerkt tot één grote waas van geluid en ‘Alcohol’ bijvoorbeeld voorzien is van een goed bedoeld, maar irritant piepje. Zelfs soprano Iliana Tsakikari kan dit drama niet redden met haar bijdrage in ‘Broken Dolls’. Voor een plaat die zoveel tijd heeft gehad om in orde gemaakt te worden, is het onvoorstelbaar dat ze er niks beters van hebben kunnen maken. Ren voor je leven en zorg ervoor dat je hier niet naar hoeft te luisteren.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:Skeptical Minds Label:FYB Records
Cover Amaranthe - Massive Addictive

Amaranthe - Massive Addictive Amaranthe is een band die het liefste niet al zijn geld op één genre zet....

Cover At The Gates - At War With Reality

At The Gates - A War With Reality At The Gates is één van de belangrijkste en invloedrijkste bands in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT