RECENSIE: Heart In Hand - A Beautiful White

HIH
recensie cijfer 2014-12-29 De hardcoreband Heart In Hand is een groep die zichzelf constant vernieuwd. Waar de muziek op de vorige twee albums meer weg had van de metalcore, daar is dit derde plaatje veel melodischer. Op momenten heeft het zelfs wel wat weg van post-hardcore. De Britten hebben met A Beautiful White de juiste smaak te pakken.

Het klagerige geschreeuw van Charlie Holmes wordt begeleid door een rauwe gitaarmuur op ‘Mae’. Hij is goed verstaanbaar, wat in het genre best bijzonder is. Halverwege dit nummer worden we al met de muzikale kant van de groep geconfronteerd. Ze pakken een moment van rust en gaan gelijk over in een breakdown. Het klinkt stukken geïnspireerder dan de dertien in een dozijn ‘spontane’ breakdowns die we in de metalcore en hardcore gewend zijn.

Inspiratie heeft Heart In Hand genoeg. Veel tracks hebben een kenmerkende riff die het beukwerk wat afwisseling geeft. Melodie in de muziek aanbrengen is slechts de eerste stap. Wat de heren goed doen is het samensmelten van de melodie met de harde muziek zonder de vaart eruit te halen. Dit resulteert in een geslaagde plaat, waarvan er een handvol tracks er echt uitspringen.

‘Regain.Recover.Reprise’ is één van die uitstekende nummers. Een handvol zoete akkoorden introduceert de drukke track. De aanstekelijke zang wordt bijgestaan door een overheersende gitaarlijn en een verslavende riff die ergens door het nummer dwaalt. ‘Jasmine’ is een bijzondere afsluiter, zweverige gitaarpartijen en puur beukwerk gaan hand in hand. Het is een goede typering voor wat deze plaat is. Hard van buiten en zacht van binnen.

De groep heeft een passende naam gekozen. Het klinkt alsof het hart van de heren nooit ver weg is. De softe elementen maken de meeste indruk, terwijl het toch voornamelijk harde muziek betreft. Ze hebben de juiste formule gevonden voor de band, nu zullen ze het moeten perfectioneren. Dan zullen er op de volgende plaat vast wat meer unieke tracks staan.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Heart In Hand Label:Century Media
Cover Caribou - Our Love

Caribou - Our LoveDan Snaith, ook wel bekend als Caribou heeft het weer voor elkaar. De...

Cover Pauw - Pauw EP

Pauw - Pauw EP Het is niet veel bands gegeven, om met alleen maar een demo op zak de meeste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT