RECENSIE: Luke Winslow King - Everlasting Arms

Luke Winslow
recensie cijfer 2014-11-04 Luke Winslow-King is al geen onbekende meer in Nederland. In navolging van Pokey LaFarge brengt de zanger ook regelmatig het publiek terug naar de muzikale begindagen van de Verenigde Staten. Met Everlasting Arms bewijst Luke Winslow-King zichzelf als veelbelovend artiest.

Recentelijk viel Luke nog enkel samen met zangeres Esther Rose in Nederland te bewonderen. Dit project is met een complete band opgenomen. Daarmee heeft de zanger ruimte om een grotere nadruk op New Orleans ritmes te leggen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het swingende ‘La Bega’s Carousel’. De combinatie van jazzy drums met swingende blazers werkt aanstekelijk. Deze blazers geven ook een gevoelig nummer als ‘Last Night I Dreamed My Birthday’ haar kracht. Hier slepen de instrumenten traag voort.

De kracht van Everlasting Arms ligt echter rond de stem van Luke Winslow-King. De zanger heeft een voortreffelijke relaxedheid over zichzelf. De muziek lijkt daarmee langzaam voort te kabbelen. Dit maakt het een genot om te beluisteren. Zelfs met een relatief uptempo nummer als ‘Swing That Ting’ weet hij zichzelf in de hand te houden. Hoewel zijn soulvolle uithalen hier indruk maken, valt de bluesrocker niet buiten de toon van de plaat. Het vindt juist perfecte aansluiting.

Everlasting Arms is een ijzersterke staalkaart van een hardwerkende artiest. Uit verscheidene Amerikaanse muziektradities pikt Luke Winslow-King elementen en brengt het perfect samen op Everlasting Arms. Genres als blues,ragtime en New Orleans jazz krijgen allemaal de speciale Luke Winslow-King behandeling. Dit laagje geeft de nummers een aangenaam relaxed gevoel. Het resultaat is een voortreffelijke luisterplaat die zich kan meten met het beste van de huidige americana beweging. Begin 2015 komt de zanger met een volledige band naar Nederland. Ook dat kan niet anders dan genieten worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Luke Winslow King Label:Bloodshot Records
Cover Iamthemorning - Belighted

Iamthemorning - BelightedRussische progrock, wat moeten we daar nu mee? Dat is zo ongeveer het eerste...

Cover Feaver - A Year From This Day

Feaver - A Year From This Day Het maken van het debuutalbum A YearFromThis Day van de Rotterdamse band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT