RECENSIE: Sean Rowe - Madman

Rowe
recensie cijfer 2014-12-12 Als singer-songwriter timmert Sean Rowe al een tijdje aan de weg. Wanneer hij solo met zijn gitaar op de bühne staat is de zanger voortreffelijk. Zijn stem snijdt overal doorheen en indrukwekkend vertelt hij de mooiste verhalen. Op zijn nieuwste album Madman haalt hij zichzelf uit zijn eigen comfort zone. Er is afscheid genomen van de voortkabbelende nummers met gitaar. Rowe speelt rock ’n roll met een rijk geluid. Opvallend is het hoe veelvuldig er gebruik wordt gemaakt van afwisselende instrumenten.

Rowe slaagt goed in deze verandering van muziekstijl. De nummers zijn swingend en verrassen geregeld. Dat loopt uiteen van de vuige bluesrock op ‘Done Calling You’ tot de gospel van ‘It Won’t Be Long’. Vooral in de stijl van de harde rock komt de lage stem van Sean Rowe goed tot zijn recht. Als beginnend zanger was Sean Rowe erg geinspireerd door Otis Redding. Dat hoor je ook terug bij ‘Shine My Diamond Ring’. Met aangename blazers en opzwepend ritme presenteert Rowe zich als een soulzanger. De jengelende piano is hier een mooie aanvulling.

Desondanks realiseer je overal dat Rowe zich buiten zijn comfort zone bevindt. De nummers zijn productioneel dik in orde, desondanks hoor je op dat vrolijke ‘Shine My Diamond Ring’ dat zijn stem eigenlijk te laag is voor deze swingende aanpak. Tegen het einde komen er enkele rustige nummers en dan valt de zanger terug in zijn oude rol. Omdat deze liedjes de uitzondering vormen krijg je het vreemde gevoel dat ze buiten de groep vallen. Op Madman bewijst Sean Rowe een begenadigd muzikant te zijn die niet bang is om buiten de kaders te denken. Dat levert een degelijke plaat op, echter wel eentje waarbij het nogmaals onderstreept wordt hoe goed Rowe is binnen zijn vertrouwde omgeving.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Sean Rowe Label:Anti
Fam

Famy - We Fam Econo We Fam Econo is een verwijzing naar de regel "we jam econo" uit het...

Cover Sanctuary - The Year The Sun Died

Sanctuary - The Year The Sun Died Een van de metal releases van 2014 waar het meest naar is uitgekeken is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT