RECENSIE: Cody Beebe & The Crooks - Out Here

Cody Beebe
recensie cijfer 2014-12-12 In Amerika worden ze al weggezet als de nieuwe Lynyrd Skynyrd en ook de vergelijking met The Allman Brothers is al eens gemaakt. Iemand anders maakte het nog bonter en noemde Cody Beebe & The Crooks een hybride tussen Santana en Alice In Chains.

Allemaal prachtige namen natuurlijk maar de heren onder leiding van zanger/gitarist en oprichter Cody Beebe komen nog maar net kijken. Sinds de oprichting in 2009 is Out Here pas het tweede album van de in Seattle gevestigde band. Het zijn vooral de optredens in de VS waarmee het vijftal tot nu toe indruk wist te maken en bij beluistering van deze nieuwe schijf is dat goed voor te stellen. Makkelijk in het gehoor liggend beukwerk zoals ‘Hold The Line’, duidelijk beïnvloed door de bovengenoemde southernrockers maar ook Hendrix en latere stadsgenoten uit het grunge-tijdperk, luister naar ‘Never Too Young’, lijken goed beluisterd te zijn. ‘Circle’ is een aardig uptempo countryrockertje voorzien van een pedalsteelgitaar en met de pianoballad ‘Sweep’ is ook aan het rustmomentje, dat hier zeer welkom is, gedacht. Beebe heeft een zeer aangenaam stemgeluid, lijkt soms zelfs iets weg te hebben van Bruce Springsteen, zoals in ‘Bitter Run’, maar hij zou het schrijven van teksten liever aan een ander overlaten. Het aantal cliché’s begint op een bepaald moment zelfs zwaar te irriteren: “Ashes to ashes, Dust to dust, It’s a bitter run we’ve taken, taken all on trust”, en meer om maar een idee te geven.

Voor de bovengenoemde vergelijkingen komen Cody en zijn mannen eenvoudigweg nog tekort. Toch zal het album Out Here zijn weg naar de kopers in hun thuisland zeker wel vinden, maar of dat ook voor de Europese markt geldt lijkt zeer onwaarschijnlijk.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Cody Beebe & The Crooks Label:Teenage Head Music
Cover Captain Ivory - Captain Ivory

Captain Ivory - Captain IvorySoms ontmoet je iemand aan de andere kant van de wereld die je leven volledig...

Cover Stiv Cantarelli and The Silent Strangers - Banks Of The Lea

Stiv Cantarelli and The Silent Strangers - Banks Of The Lea Een Italiaan in Londen. Het gebeurt, blijkt uit het verhaal achter de tweede...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT