RECENSIE: Praise The Hero - About Last Night...

PTH
recensie cijfer 2014-11-11 Het uit Zundert afkomstige trio Praise The Hero maakt naar eigen zeggen muziek dat een combinatie is van rock met een flinke dosis elektronische beats. Er worden vergelijkingen gemaakt met Enter Shikari en Foo Fighters, wat ondergetekende in eerste instantie erg nieuwsgierig maakt. About Last Night gaat energiek van start met openingsnummer ‘This Night Is Mine’ en brengt die combinatie van rock en elektronica inderdaad op een fijne manier ten gehoor. Jammer is het daarom dat het tempo wat inzakt, maar de heren pakken dit gelukkig met een fijn punkriffje weer op. Er wordt echter op een repetitieve manier omgegaan met de elektronische effecten, die op het einde van het nummer een beetje kinderachtig beginnen te klinken. Een dubbel gevoel blijft hangen.

Uw recensent kijkt bij de eerste klanken van ‘Leave This Place’ nog eens goed naar de beschrijving van de band. ‘Rock met elektronica’. Natuurlijk kan dit erg breed worden uitgetrokken, maar dat er in de eerste halve minuut van het nummer gebruikt wordt gemaakt van iets wat wegheeft van gabber, is heel verwonderlijk. De rest van het nummer rockt lekker weg, en des te meer is het jammer dat het kleine rustpuntje met bas het tempo wat uit het liedje haalt. De elektronische effecten komen meer aan bod naarmate het nummer vordert, wat een niet onaardige combinatie vormt. Het beginstuk deed desondanks de wenkbrauwen fronsen.

De elektronische effecten worden op About Last Night echter wat overschaduwd door de rock en deze elementen keren vaak pas in de laatste delen van de nummers terug. Er bekruipt ondergetekende een gevoel dat hier meer mee gedaan had kunnen worden, want een nummer als ‘Coming For You’ klinken bij vlagen wel erg braaf. Als men zich hiermee vergelijkt met Enter Shikari, moet er nog maar eens goed naar ‘Zzzonked’ of ‘Solidarity’ (van tweede album ‘Common Dreads’) worden geluisterd, die bij vlagen als pure chaos klinken.

Aan de EP is te horen dat Praise the Hero nog goed op zoek zal moeten naar een eigen identiteit. Nummer als ‘This Night Is Mine’ en ’18 Hour Drive’ zijn evenwel voorbeelden waar het plezier van de band af spat en dat is altijd goed om te horen. Er is echter nog veel ruimte voor verbetering voor Praise The Hero, want de band maakt af en toe erg rare keuzes in de elektronische effecten.
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Praise The Hero Label:Eigen Beheer
Cover Stiv Cantarelli and The Silent Strangers - Banks Of The Lea

Stiv Cantarelli and The Silent Strangers - Banks Of The LeaEen Italiaan in Londen. Het gebeurt, blijkt uit het verhaal achter de tweede...

Cover Slash - World On Fire

Slash - World On Fire Door de zorgelijke staat van de zogeheten ‘classic rock’ is het moeilijk om...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT