RECENSIE: Magic! - Dont`t Kill The Magic

Magic!
recensie cijfer 2014-11-20 Soms vallen de puzzelstukjes zo makkelijk in elkaar, dat het wel magie lijkt. Dat is wat vier Canadese muzikanten overkwam. De groep Magic! kwam uit het niets met de zomerhit ‘Rude’ op de radio. Zo ging ook het ontstaan van de band: plots hoorde songwriter Nasri een reggaerifje van gitarist Mark en de klik was er meteen. Ze besloten een band te beginnen als een hedendaagse versie van The Police’. Afgelopen zomer verscheen het debuutalbum Don’t Kill The Magic.

De muziek van Magic! klinkt zeker zoals de band wilde: een fusie van reggae en pop met vleugjes rock en soul. Dat zal niemand zijn ontgaan die afgelopen zomer de radio aan heeft gehad. De single ‘Rude’, tevens de opener van het album, is zomers en vrolijk! In het nummer vraagt de zanger naar de hand van zijn vriendin, waarop de vader hem afwijst. Ook het tweede nummer op de plaat, ‘No Evil’, heeft een catchy poprefrein. ‘Let Your Hair Down’ laat weer een meer reggaetempo horen, maar ‘Stupid Me’ is vervolgens weer een uptempo popliedje. Wat opvalt is dat alle liedjes over liefde gaan en al deze liedjes even netjes en degelijk zijn. Het beste voorbeeld valt wel te halen uit het laatstgenoemde nummer. De zanger wordt door zijn vriendin aan het lijntje gehouden en alles wat hij haar te zeggen heeft is: “Stupid you.”

In hun muziek maakt het viertal veel gebruik van echootjes, het nazingen van een laatste woord door de rest van de band of vraag-antwoord-songteksten. Daarmee krijgt het geheel veel weg van een boyband. ‘One Woman One Man’ is een mooie ballad over monogamie en ook de titelsong gaat natuurlijk over liefde. Twee uitzonderingen staan aan het eind van het album. Het nummer ‘Little Girl Big World’ gaat over het gedrag van verwende mensen. Albumafsluiter ‘How Do You Want To Be Remembered’ laat je stil staan bij de sporen die je in je leven achter laat. Het is Jammer dat de vertolking wat zeurderig over komt, en uiteindelijk laat de band je daarmee achter.

Don’t Kill The Magic is een heel degelijk reggaepopplaatje, maar klinkt prima! De band weet binnen het genre genoeg afwisseling in de nummers te verwerken, waardoor de muziek nooit saai wordt. Of Magic! genoeg in huis heeft om het lang vol te houden is wel de vraag. In de zomer van 2015 komt de band naar Europa en treden ze op als voorprogramma in de show van Maroon 5 in de Ziggo Dome.
Recensent:Mark den Dulk Artiest:Magic! Label:RCA
Cover Sick Of It All - Last Act Of Defiance

Sick Of It All - Last Act Of DefianceHet laatste originele wapenfeit van Sick Of It All stamt alweer uit 2010 en...

Cover Playground Zer0 - Posion

Playground Zer0 - Poison Playground Zer0 is een muzikaal project uit Den Haag, dat bestaat uit Robin...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT