RECENSIE: Terrafyght - Superstorm

Terrafyght
recensie cijfer 2014-09-12 Nog geen jaar oud is het Nederlandse Terrafyght, een viermansformatie die haar eerste vier songs aan ons presenteert in de vorm van een EP met de titel Superstorm. Een echte orkaan barst er echter niet los bij het beluisteren van de in eigen beheer opgenomen plaat, maar de band heeft zeker potentieel.

Zelf zegt de band beïnvloed te zijn door oude rockmastodonten als Whitesnake, Rainbow, Iron Maiden, Rush en Van Halen, maar ook door bands als Alter Bridge, Pantera en Megadeth, al hoor je nu juist de bite van die laatste twee bands nergens terug.

Opener ‘STS-50’ (een van de vluchtnummers van de in 2003 verongelukte ruimteveer Columbia) is een kort instrumentaal nummer in de Rush-regionen, dat overloopt in het redelijk toegankelijke ‘Pavor Nocturnus’ dat lekker gitaarwerk koppelt aan een loom ritme en daarnaast af en toe even lekker versnelt. In dit nummer klinkt zanger Chris een beetje als Joey Belladonna van Anthrax, Mede door de voorzichtige shouts heeft dit nummer dan ook lichtjes iets van het meest melodieuze werk van Anthrax.

In het slepende ‘Backsliding’ horen we de lijzige tonen van Alice In Chains terug, al is het nummer niet al te opzienbarend. Hierna komen we bij het laatste nummer aan dat ‘Lost Pride’ heet. Een sfeervol gitaarintro wordt gevolgd door een mooie riff. De fijne breaks maken dit nummer tot het meest memorabel van deze EP. De band doet hier soms wat aan Metal Church denken.

Het ontbreekt Terrafyght nog aan een eigen gezicht. Er is lekker bij de grote namen gespiekt, maar wat wil je ook als je als band net begint? Verder is de productie niet echt spetterend te noemen en horen we soms een Nederlands accent, al is dat gelukkig niet heel storend. Al met al is Superstorm een degelijk debuut zonder echt potten te breken.
Recensent:Jan Didden Artiest:Terrafyght Label:Eigen Beheer
Stapley

Jim Stapley - Long Time ComingDat de in 1985 geboren zanger Jim Stapley een ander leven zou gaan leiden...

Cover Fabrieke - Zattelied

Fabrieke - Fabrieke In september bracht Fabrieke hun debuut Zattelied uit, ook wel (zeer...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT