RECENSIE: Fozzy - Do You Wanna Start A War

Fozzy
recensie cijfer 2014-09-11 Ha, daar is onze gespierde vriend Chris Jericho weer. De Amerikaanse worstelaar is een ster in eigen land en duikt, naast zijn drukke worstelbestaan, regelmatig op met zijn band Fozzy. Deze band brengt op haar zesde plaat Do You Wanna Start A War wederom een goed in het gehoor liggende mix van door testosteron gedomineerde rock en post-grunge. Het is het type muziek dat het in Amerika altijd heel goed doet, maar waar we in Europa vaak onze schouders bij ophalen.

Do You Wanna Start A War is dan ook niet beter of slechter dan voorganger Sin And Bones en de twaalf songs (inclusief Abba cover SOS) liggen stuk voor stuk goed in het gehoor. Ruige rocksongs worden afgewisseld door powerballads van het soort ‘ruwe bolster, blanke pit’. Daarnaast moet gezegd worden dat Jericho over een prima rockstem beschikt. Verder is de muzikaliteit van de door de wol geverfde gitaristen Rich Ward en Bill Grey, bassist Paul Di Leo en drummer Frank Fontsere onbetwist, maar het is allemaal zo verrekte voorspelbaar.

Of het nu het pompende tiltelnummer is, of het fraaie gedragen ‘Died With You’, of het met een lichte elektronische tic opgesierde ‘Lights Go Out’, het blijft wel allemaal direct in je hersens hangen. Ook dat is een gave natuurlijk. Daarnaast zijn songs als ‘Tonight’ en ‘No Good Way’ wel wat al te simpel. Laten we het verder dan maar niet over die vermaledijde Abba-cover hebben. Gelukkig gooit Fozzy er met pittige songs als ‘Brides Of Fire’ en ‘Witchery’ nog wat peper tegenaan, maar het absolute hoogtepunt is ‘Scarecrow’, dat een mysterieus gezongen couplet afwisselt met een fraai refrein.

Slecht is het niet wat Fozzy ons met Do You Wanna Start A War voorschotelt maar de soms wat al te eenvormige spierballenrock (met dito teksten) gaat op den duur ook wat tegenstaan. ”You never break me, i’m unstoppable” zingt Jericho in ‘Unstoppable’. Zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen, wij houden er wel van bij Festivalinfo. Of zou de brave borst het toch stiekem over zijn worstelcarrière hebben?
Recensent:Jan Didden Artiest:Fozzy Label:Century Media
Cover Nachtmystium - The World We Left Behind

Nachtmystium - The World We Left Behind Nachtmystium is niet meer. Voorganger Blake Judd heeft de stekker uit de...

Cover The Pheromones - The Pheromones

The Pheromones - The Pheromones Het gebeurt vaker: voordat er ook maar een plaat uit is of de band bekend is,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT