RECENSIE: A Winged Victory for The Sullen - Atomos

AWVFTS
recensie cijfer 2014-10-08 A Winged Victory For The Sullen (zo; dat is eruit) is een duo bestaande uit Adam Witzie (Stars of the Lid) en pianist/componist Dustin O' Halloran. In 2012 was deze formatie een van de grote verrassingen op het Incubate festival. Hun drone/ambient/neo klassieke set werd destijds opgevoerd met behulp van een strijkersensemble en kreeg de zaal zo stil dat je een speld kon horen vallen.

Naar aanleiding van het succes van het eerste album kregen de heren het verzoek om de soundtrack te maken voor een balletvoorstelling van choreograaf Wayne McGregor, genaamd Atomos. De eerste teaser arriveerde in de vorm van de EP Atomos VII en nu is er dan de volledige soundtrack.

De plaat is opgedeeld in twaalf segmenten die vrijwel naadloos in elkaar overlopen en dus ook niet als losse nummers dienen, maar als totaalervaring. Die ervaring is van een contemplerende schoonheid. Ondanks het feit dat de nummers door de voorstelling bij te wonen waarschijnlijk nog meer aan kracht winnen, is AWVFTS erin geslaagd het album ook losstaand tot een prachtige luisterervaring te maken.

De toon van Atomos is rustig; ambient-achtige pianodrones worden af en toe afgewisseld met aanzwellende strijkers. Maar overall gezien heerst er rust en geeft het album je een tijdloos gevoel, zeker bij beluistering via de koptelefoon. Liefhebbers van gelijkgestemden als Brian Eno of Arvo Part moeten dit album zeker eens beluisteren.
Recensent:Mark Michels Artiest:A Winged Victory for The Sullen Label:Erased Tapes Records / Konkurrent
Cover Reigning Sound - Shattered

Reigning Sound - ShatteredEen paar jaar geleden was Reigning Sound een van de hoogtepunten van het...

Cover Sinkane - Mean Love

Sinkane - Mean Love De van oorsprong uit Soedan afkomstige Ahmed Galab, die op jonge leeftijd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT