RECENSIE: Radio Moscow - Magical Dirt

Radio Moscow
recensie cijfer 2014-08-05 Men neemt een gezonde dosis gitaargeweld, versterkers die minimaal op volume tien staan, de rauwe vocalen van zanger Parker Griggs en zo heb je voordat je het weet het perfecte recept in handen voor de gloednieuwe plaat Magical Dirt van Radio Moscow. Hiermee hebben zij momenteel hun vierde langspeler in handen. Het album is een mix van authentieke bluesrock en psychedelica van de band die zijn fans sinds 2007 al verblijdt met songs die vol pit en power zitten.

Dat hun eerste twee albums geproduceerd zijn door niemand minder dan de frontman van The Black Keys, Dan Auerbach, is geen verrassing bij het beluisteren van de nieuwe plaat, waarbij ze nog steeds bij dezelfde sound zijn gebleven. De man in kwestie heeft de band tevens aan het contract bij label Alive Naturalsound geholpen. De sound van The Black Keys is bij enkele nummers trouwens goed terug te horen, zoals bij het nummer ‘Bridges’. Andere nummers die op de cd te vinden zijn, liggen iets meer in het straatje van de Zweedse band Truckfighters. De songs ‘Rancho Tehama Airport’ en ‘Death Of A Queen’ had je ook zomaar op een cd’tje van hen kunnen vinden.

Het album kent een goede balans tussen bluesrock en psychedelica en kan daarom als veelzijdig worden beschouwd. Hiernaast is de nieuwe aanwinst van Radio Moscow ook voorzien van het akoestische ‘Sweet Little Thing’. Het openingsnummer ‘So Alone’ is al meteen een krachtige binnenkomer die al snel je aandacht trekt. Het nummer heeft een wat langer intro voordat Griggs begint met zingen, maar door de gitaren die je daarvoor terug in de plaats krijgt, zal je je echt niet vervelen.

Bij Magical Dirt vliegen de gitaarsolo’s je werkelijk om de oren. Indien je van deze prachtig zingende en scheurende instrumenten houdt, is dit album zeker een aanrader. In 41 minuten wordt je met behulp van tien songs gegarandeerd van je stoel geblazen en is stilzitten hierbij geen optie. Wederom dus een pareltje van de Amerikaanse band waar zij terecht trots op mogen zijn.
Recensent:Jennifer Worrell Artiest:Radio Moscow Label:Sonic Rendezvous
Cover Sivert Hoyem - Endless Love

Sivert Høyem - Endless LoveDe Noor Sivert Høyem doet misschien niet bij iedereen direct een belletje...

Cover Mad Caddies - Dirty Rice

Mad Caddies - Dirty Rice Ze zijn al jaren een vaste waarde in het wereldje van de skapunk, de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT