RECENSIE: Let's Wrestle - Let`s Wrestle

wrestle
recensie cijfer 2014-03-04 Het is een komen en gaan van bandleden bij Let’s Wrestle. Frontman Wesley Patrick Gonzalez is de constante factor. Door zijn opgedane ervaring rond de vorige twee albums heeft hij de stijgende lijn te pakken. Dat wil niet zeggen dat u nu massaal naar de winkel moet rennen om de naar de bandnaam vernoemde derde plaat te kopen. Let’s Wrestle is een verzameling popliedjes waarvan het merendeel prettig in het gehoor ligt, maar van muzikale brille is geen sprake.

Gonzalez laat prettige melodieën uit zijn pen vloeien en is niet te beroerd om deze af te werken met rafelige randjes. ‘Care For You’ is wat je van een nummer met een dergelijke titel kunt verwachten: opgewekte klanken die Gonzalez voorziet van dito woorden. Het ligt goed in het gehoor, maar diepgaand is het allerminst. Let’s Wrestle is geen band die iets toevoegt aan het muzikale landschap. Het is gewoon de volgende door The Beatles geïnspireerde Londense popgroep.

Dat neemt niet weg dat enkele nummers uiterst aanstekelijk zijn. ‘Rain Ruins Revolution’ heeft een rockend randje, koortjes zijn aanwezig en de speelse gitaarintermezzo’s komen op het juiste moment. Gonzalez heeft op dit album het geheel frivoler aangekleed door de toevoeging van blazers en strijkers. Dit helpt bij het verbloemen van zijn gebrekkige zang. Wanneer het tempo laag is, zoals in ‘Don’t Want To Know Your Name’, komt aan het licht dat Gonzalez alles behalve toonvast is.

Roxanne Clifford van Veronica Falls slaagt erin om een nog poverdere vocale prestatie neer te zetten. Haar piepstemmetje draait ‘Pull Through For You’ eigenhandig de nek om. Nee, Let’s Wrestle moet rocken om te vermaken. De puntige gitaarlijntjes in ‘Always A Friend’ tonen aan dat Gonzalez het talent heeft om zijn liedjes aan de man te brengen. Een consistenter album moet er in de toekomt in kunnen zitten. De stijgende lijn is immers ingezet.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:Let's Wrestle Label:Fortuna Pop!
Cover Luka Bloom - Head And Heart

Luka Bloom - Head And HeartSinger songwriter Luka Bloom (echte naam: Kevin Barry Moore) en Nederland...

Cover Micah P. Hinson - Micah P. Hinson And The Nothing

Micah P. Hinson - Micah P. Hinson And The Nothing De in 1981 in een streng Christelijk milieu geboren zanger en gitarist Micah...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT