RECENSIE: Sophie Ellis-Bextor - Wanderlust

SEB
recensie cijfer 2014-02-25 Zangeres en fotomodel Sophie Ellis-Bextor heeft alweer haar vijfde studioalbum afgeleverd. Hoewel het succes van haar grootste hit ‘Murder On The Dancefloor’ moeilijk geëvenaard kan worden, staan op Wanderlust weer een paar aangename songs die zomaar hits kunnen worden.

Al sinds de jaren ‘90 is de Britse zangeres actief in bandjes en met verschillende danceproducers, waaronder ook de Nederlandse Armin van Buuren. Hoewel we haar kennen van de beats en synthesizers hoor je op haar nieuwste album een geheel andere sound. De authentieke stem van Ellis-Bextor is onveranderd, maar de bandproductie des te meer. Dit is waarschijnlijk ook te wijten aan de producersrol die was weggelegd voor de Britse singer-songwriter Ed Harcourt.

Hoewel de zangeres gekozen heeft voor een meer akoestisch album, blijft de dansbaarheid van de liedjes aanwezig. Vooral op het begin van de plaat zit het tempo er goed in. Twee sterke songs zijn ‘The Deer & The Wolf’ en ‘Until The Stars Collide’.

Een wat vreemde eend in de bijt is de song ’13 Dolls’. Het geluid is rauw en ruig, maar Sophie Ellis-Bextor kan hier goed mee overweg. Het mooie ‘Cry To The Beat Of The Band’ is misschien wel het beste liedje op deze plaat.

Met dit nieuwe succes laat de 34-jarige zangeres horen nog steeds relevant te zijn. De Britse waagt zich aan muziekstijlen waar ze zichzelf eerder misschien niet aan durfde te wagen. Dit pakt erg goed uit en Ellis-Bextor levert daarmee een meer dan prima album af.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Sophie Ellis-Bextor Label:Bertus
Cover Casa de la Muerte - Hillbilly Tanzbar

Casa de la Muerte - Hillbilly TanzbarOp de zomerfestivals is er altijd een band die net op de goede plek en het...

Cover Sean Taylor - Chase The Night

Sean Taylor - Chase The Night Sean Taylor is een singer-songwriter uit het Verenigd Koninkrijk. Hij heeft...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT