RECENSIE: Kendra Morris - Banshee

Kendra Morris
recensie cijfer 2014-01-27 Banshee van de Amerikaanse zangeres Kendra Morris stamt eigenlijk al uit 2012. Er is zelfs al een follow-up verschenen in de vorm van het coveralbum Mockingbird. Waarom het schijfje nu, in 2014, pas in Nederland uitkomt is een raadsel. Het zal wel distributionele redenen hebben. Hoe het ook zij; begin 2014 begint voor Morris de weg om te proberen Europa te veroveren. Voor de Europese release van het album is er de Pink Floyd-cover 'Shine On You Crazy Diamond' toegevoegd, afkomende van het coveralbum Mockingbird, alsmede de b-kant 'Spitting Teeth'.

Morris is een singer-songwriter die veel soul in haar muziek integreert. Denk aan een muzikaal huwelijk tussen Joss Stone en wijlen Amy Winehouse, dan zit je qua sound al een heel eind in de buurt. Ze is er niet vies van om haar vocale trukendoos open te trekken. Songs als opener 'Waiting' en single en tevens titelnummer 'Banshee' zijn gewoon lekkere soulsongs. Hier en daar vallen er ook vleugjes blues te bespeuren ('The Plunge' en 'Here').

En dan die Pink floyd-cover op het eind... Er zijn door de jaren heen heel wat wanstaltige coverversies van 's bands klassiekers verschenen (denk aan, of liever vergeet de covers van Scissor Sisters en Wyclef Jean), maar Kendra Morris maakt van 'Shine On You Crazy Diamond', hoewel de originele betekenis van de tekst nogal verloren gaat, een fijne soulvolle song. Het origineel wordt met respect behandeld en de song ligt haar wonderwel goed. Het is een krachtige versie, ook al duurt hij maar één vijfde van de oorspronkelijke lengte.

Banshee is een prima album, maar mist eigenheid. De muziek is daarom vrij inwisselbaar; we hebben het allemaal wel eens eerder gehoord. Dit neemt echter niet weg dat Kendra Morris haar vak goed verstaat en een duidelijke stroming kiest, wat een coherent geheel oplevert.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Kendra Morris Label:Pias
Cover After The Burial - Wolves Within

After The Burial - Wolves WithinTegenwoordig is djent-metal helemaal hip. Bulderende riffs over poliritmische...

Cover Lee Bannon - Alternate/Endings

Lee Bannon - Alternate/Endings Het is even schrikken bij de eerste luisterbeurt van Alternate/Endings ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT