RECENSIE: Mr. Greedy - Mr. Greedy

mr greedy
recensie cijfer 2014-01-24 Het Belgische Mr. Greedy is trots op haar eerste EP, en dat mogen ze zeker zijn. Hun self-titled debuut EP maakt al snel duidelijk dat we met een talentvol gezelschap te maken hebben. De uit Roeselare afkomstige band laat op haar eerste, in eigen beheer opgenomen, schijfje een snedige mix horen van rock, metal en stoner met een snufje psychedelica.

Het schijfje trapt af met ‘Fall Risk’, een onvervalst in de jaren zeventig sferen gedrenkte song vol met vette stonerriffs. De Black Sabbath en Monster Magnet referenties zijn in het daaropvolgende ‘Space Invaders’ ruim voorradig. De stonerrock wordt nog wat verder uitgediept in ‘Rock ’n Roll’, dat met zijn lome begin wel wat doet denken aan het werk van Brant Bjork . Het nummer krijgt uiteindelijk nog een vrij stevig vervolg.

Het laatste nummer heet ‘Troubled’ en start met een heerlijke baslijn. Hier horen we ook weer die vage jaren zeventig sfeer die je bijna direct naar een geestverruimend middel doet grijpen. Het psychedelische Hawkind-achtige geluid geeft het nummer iets extra’s.

Na ruim dertien minuten is het helaas alweer over en hopen we oprecht heel snel weer wat van Mr. Greedy te horen. Want wat het viertal op haar debuut laat horen, daar lusten wij wel meer van.
Recensent:Jan Didden Artiest:Mr. Greedy Label:Eigen Beheer
Cover Bacon Fat Louis - Bacon Fat Louis

Bacon Fat Louis - Bacon Fat LouisDe band Bacon Fat Louis bestaat uit Bo Hudson en Sandy ‘Slim’ Sticks. Een...

Cover Masters Of Disguise - Back With Vengeance

Masters Of Disguise - Back With Vengeance Masters Of Disguise is zo’n band die met haar eerste album al een hele...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT