RECENSIE: Rina Mushonga - Rina Mushonga EP

Rina
recensie cijfer 2013-12-16 Eens in de zoveel tijd valt er een album op je deurmat waaraan gewoon alles klopt. Dit voorproefje van het binnenkort te verschijnen full-length album van Rina Mushonga, in de vorm van een vier tracks tellende E.P., valt zeker onder deze categorie. Het begint al met de fraaie hoes, gemaakt door Marieke Ubbink. Maar al het andere klopt ook; het dromerige piano intro van 'For Them Instead', de werkelijk fenomenale productie, de prachtige stem van Mushonga. Als de liedjes dan ook nog eens zó goed zijn, kan ik alleen maar héél erg uitkijken naar dat nieuwe album, waarvan deze tracks afkomstig zijn.

Rina Mushonga is een Zimbabwaanse-Nederlandse singer-songwriter. Haar inspiratie haalt ze uit veel uithoeken van de (pop)muziek; van Bon Iver tot Joan Armatrading en van Paul Simon tot Nina Simone. Voor haar nieuwe album vertrok ze naar Engeland, om aldaar samen te werken met topproducer Chris Bond (o.a. Ben Howard). Het complete resultaat is ons nog niet bekend, maar dit uiterst smakelijke voorproefje beloofd alvast veel, heel veel goeds!

De single 'Eastern Highlands' is het beste nummer van de vier, maar de overige drie songs zijn ook erg goed. De sound heeft kenmerken van de sfeervolle, dromerige klanken van acts als Bon Iver en Mister and Mississippi, gecombineerd met vleugjes wereldmuziek en folk. Deze cocktail is erg aantrekkelijk en eigen.

Zoals eerder gezegd doet Rina Mushonga gewoon álles goed op deze nummers. Alle juiste keuzes worden gemaakt en er valt gewoon niets op of aan te merken op de uitwerking van de nummers. Ze beschikt over één van de mooiste stemmen in de huidige Nederlandse muziek scene (denk aan een middenweg tussen Joan Armatrading en Tracy Chapman). Laat dat volledige album maar snel komen!
Recensent:Etan Huijs Artiest:Rina Mushonga Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Brother & Bones - To Be Alive

Brother & Bones - To Be AliveNa Skin en For All We Know (met daarop de gelijknamige single) is To Be...

Cover The Benelux - The Benelux

The Benelux - The Benelux Zelfs voordat de band een frontman aantrok, bracht THE BENELUX hun publiek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT