RECENSIE: Lita Ford - The Bitch Is Back Live

Lita Ford
recensie cijfer 2013-11-01 The bitch is back!. Als iets duidelijk is dan is dat het wel. Die bitch is namelijk niemand minder dan Lita Ford. Vier jaar geleden werd haar comeback ingeluid met het half geslaagde Wicked Wonderland. Maar het vorig jaar verschenen Living Like A Runaway liet een geïnspireerde Ford horen. Haar scheiding na een lang huwelijk gaf haar voldoende stof tot het schrijven van sterke songs met messcherpe teksten.

De nieuwe plaat is een live-album en gemaakt om ons zoet te houden totdat er weer nieuw studiowerk verschijnt van de blonde schone. De plaat heet The Bitch Is Back…Live en is opgenomen in een zaaltje in Los Angeles. De set van zestig minuten is natuurlijk gebouwd rond Living Like A Runaway, waarvan we vijf songs horen. Hieronder ook bonustrack ‘The bitch Is Back’ (een Elton John cover), afkomstig van de speciale versie van dat album.

De zangeres/gitariste laat horen ook live haar mannetje te staan. De stevige hardrock staat als een huis en daarbij is Lita prima bij stem. Twaalf ambachtelijke hardrocksongs in een uur krijgen we voorgeschoteld. Hoe simpel kan het zijn. De oude songs en het nieuwe werk smelten daarbij mooi samen tot een gesmeerd geheel. Prachtige nieuwe songs als ‘Living Like A Runaway’, ‘Hate’ en ‘Relentless’ gaan dan ook hand in hand met oude krakers als ‘Can’t Catch Me’, ‘Hungry’, de gevoelige powerballad ‘Close My Eyes Forever’, ‘Kiss Me Deadly’ en natuurlijk ‘Out For Blood’. Het kan niet anders of het publiek is tevreden naar huis gegaan.

Lita Ford schreeuwt van de daken dat ze terug is en daar zijn we maar wat blij mee. Lekker ongecompliceerde hardrock die prima gespeeld wordt is altijd prettig. De live setting met enthousiast publiek verhoogt de feestvreugde alleen maar. Net zoals de prettige foto’s van Lita die het album begeleiden. The bitch is back!
Recensent:Jan Didden Artiest:Lita Ford Label:Steamhammer/SPV
Cover Ayreon - The Theory Of Everything

Ayreon - The Theory of EverythingVoor de liefhebbers van het werk van Arjen Lucassen valt er weer goed nieuws...

Cover Basia Bulat - Tall Tall Shadow

Basia Bulat - Tall Tall Shadow Basia Bulat is een Canadese zangeres die tot dusver vooral bekend is in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT