RECENSIE: Glasvegas - Later...When The TV Turns To Static

Glasvegas
recensie cijfer 2013-10-30 In ons land is de band niet zo bekend, maar aan de andere kant van de Noordzee is het uit Glasgow afkomstige Glasvegas een behoorlijk grote naam. De band rond zanger, gitarist en songwriter James Allan debuteerde in 2008 met een titelloos album, drie jaar later gevolgd door Euphoric Heartbreak. Op deze plaat experimenteerde de band met elektronica en synthesizers. Op album nummer drie, dat door Allan zelf geproduceerd werd, krijgen deze experimenten geen vervolg. Glasvegas keert op Later…When The TV Turns To Static terug naar het geluid van het debuutalbum.

Later…When The TV Turns To Static opent met de mooi opgebouwde titeltrack, die gevolgd wordt door het stevige ‘Youngblood’. Ook ‘If’ is lekker stevig en mede door het heerlijk stuwende ritme is deze song één van de hoogtepunten op het album. Ander hoogtepunten zijn ‘All I Want Is My Baby’ en de lekker slepende afsluitende track ‘Finished Sympathy’.

Op ‘Neon Bedroom’ en pianosongs ‘Choices’ en I’d Rather Be Dead (Than Be With You)’ doet Glasvegas het opvallend rustig aan. In deze laatstgenoemde song bereikt de voor Glasvegas kenmerkende pathetiek zijn hoogtepunt. Ook ‘Secret Truth’ is vrij rustig, maar in deze song zitten wel wat hardere passages, waarin de gitaren venijnig uit de hoek komen.

We noemden hierboven al even de pathetiek die de muziek van Glasvegas kenmerkt. Net als op de voorgaande albums is de zang van Allan huilerig, op het aanstellerige af en bovendien ook nog eens voorzien van een zwaar Schots accent. Als dit je op voorgaande albums niet aanstond, hoef je ook niet aan Later…When The TV Turns To Static te beginnen.

Glasvegas doet op Later…When The TV Turns To Static niet veel anders dan in het verleden en bovendien bevat het album geen nieuwe ‘Geraldine’. Veel nieuwe fans zal de band er met dit album waarschijnlijk niet bij krijgen. Voor de liefhebbers is er echter meer dan genoeg te genieten op deze over de gehele linie behoorlijk sterke plaat.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Glasvegas Label:Pias
Cover The Fratellis - We Need Medicine

The Fratellis - We Need Medicine ‘’Tududu tududu tududududududu! Tududu tududu tududududududu!’’ . Zodra je...

Cover Carlama Orkestar - Mecka Bela

Carlama Orkestar - Mecka Bela Het Carlama Orkestar heeft zijn sporen al ruimschoots verdient. Het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT