RECENSIE: The Jokers - Rock `n`Roll Is Alive

The Jokers
recensie cijfer 2013-11-09 Het artwork van Rock ‘N’ Roll Is Alive maakt, nog voor je een noot gehoord hebt, direct duidelijk waar het uit Liverpool afkomstige The Jokers haar inspiratie vandaan haalt. We zien een zombie uit een graf omhoog komen. De omringende grafzerken vermelden dat op hetzelfde kerkhof Jimi Hendrix en Bon Scott hun laatste rustplaats hebben gevonden. En de wegwijzer naar “This Way To Silver City” is natuurlijk een knipoog naar Highway To Hell van AC/DC.

Meer hints om te begrijpen dat de heren van The Jokers heftig zijn geïnspireerd door oude rock, en dan met name AC/DC hebben we niet nodig. Natuurlijk zijn we bang dat we met de zoveelste AC/DC-wannabe te maken te hebben, maar dat valt alles mee. Hoewel de strakke rock met de open akkoorden geënt is op de muziek van de populaire Australiërs, horen we toch wel wat nuanceverschillen. Zo weten de heren een aantal fraaie rustige stukken in haar muziek te verweven zodat het allemaal net wat anders klinkt. Daarbij is Wane Parry stiekem een veel betere zanger dan de te helaas veel te jong overleden Bon Scott. Zo klinkt hij in de rustigere songs ‘Radio’ en ‘Find My Way Home’ als Andrew McDermott; de ook al veel te jong overleden voormalig zanger van Sargant Fury en Threshold.

In de wat snellere nummers zoals ‘Silver City’ en het heerlijk ronkende ‘Night Driver’ gaat de band wel wat meer de richting van AC/DC op. Dat Paul Hurst heel veel kan op zijn gitaar horen we in de solo’s en dat hij duidelijk iets met Jimi Hendix heeft horen we vervolgens in de gitaarsolo van vijfendertig seconden die ‘Blood Of Ox’ heet. Zo ronkt de plaat ruim een half uur door en worden we tegen het einde nog flink verrast door ‘Bring Your Love Back To Me’, een bijzonder fraaie ballad.

Clichés gaan de vier mannen van The Jokers niet uit de weg. Dat hoort er nou eenmaal bij. Rock ‘N’ Roll Is Alive is een goudeerlijke rock ‘n’ roll plaat zonder al te veel pretenties, gespeeld door prima muzikanten. Al talloze malen hebben we dit soort muziek gehoord, maar de manier zoals The Jokers het neerzetten is sterk.
Recensent:Jan Didden Artiest:The Jokers Label:Steamhammer/SPV
Cover Chvrches - The Bones Of What You Believe

Chvrches - The Bones Of What You Believe Chvrches , uitgesproken als “churches” en vaak geschreven als CHVRCHΞS , is...

Cover Sink The Bismarck - Direct Hits

Sink The Bismarck - Direct Hits Sink The Bismarck is een punkrockband uit Leiden en Den Haag. De groep...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT