RECENSIE: Ras G - Back On The Planet

Ras_G
recensie cijfer 2013-10-29 Ras_G is een producer van instrumentale hiphop uit Los Angeles. Dit heerschap is getekend op het Brainfeeder label van Flying Lotus. Ras_G is een groot liefhebber van de innovatieve Jazz musicus Sun Ra. Met zijn album Back On The Planet probeert hij dan ook zijn eigen instrumentale hiphop geluid in die richting te laten klinken.

Op hiphop cd’s was het “Parental Advisory” label altijd een duidelijk signaal. Ooit bedoeld als waarschuwing voor ouders, was dit label voor de jongeren verworden tot een label van kwaliteit. Zag je dit label op een Amerikaans product staan dan wist je dat de teksten schunnig genoeg waren om een cd de moeite waard te maken. Naar aanleiding van het recente instrumentale Ras_G album zou er juist een nieuw label ontwikkeld moeten worden. Een label met een duidelijke waarschuwing, maar dan voor instrumentale schuttingtaal waarmee de luisteraar gewaarschuwd wordt voor totaal onluisterbare, onsamenhangende muzikale chaos; instrumentale diarree zogezegd.

Voor mensen die de neiging hebben om na het gerammel in het eerste nummer nog door te bijten en hun trommelvliezen bloot te stellen aan de rest van de 44 minuten durende cd van Ras_G heb ik een klein advies: Gewoon niet doen. De spaarzame luisterbare stukken wegen nergens op tegen de rest van de stukken en vormen geen enkele reden om dit gepingel compleet uit te zitten. Een complete luistersessie van dit materiaal zal je geluk echt niet vergroten. Die drie kwartier is verloren tijd die je nooit meer terug zult krijgen. Om mijn verloren tijd enigszins goed te maken stopt de recensie hier dan ook met de volgende allesomvattende conclusie: Back On The Planet is wat mij betreft het meest onluisterbare product van de afgelopen tien jaar en waarschijnlijk nog langer.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Ras G Label:Pias
Cover Tythe - & Also With You

Tythe - & Also With You Tythe is een wat geheimzinnige producer die momenteel Londen als zijn...

Cover Nadine Shah - Love Your Dum And Mad

Nadine Shah - Love Your Dum And Mad Ze is Brits, ze is rauw en singer-songwriter. We hebben het natuurlijk over...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT