RECENSIE: Nadine Shah - Love Your Dum And Mad

Shah
recensie cijfer 2013-10-31 Ze is Brits, ze is rauw en singer-songwriter. We hebben het natuurlijk over Nadine Shah. De Britse heeft zojuist haar debuut Love Your Dum And Mad uitgebracht.

De dochter van Noorse en Pakistaanse ouders begint de plaat met een stilte van vijftien seconden waarna opener ‘Aching Bones’ inzet met opzwepende gitaar partijen en percussie. Shah heeft een melancholisch stemgeluid wat op de plaat prima tot z’n recht komt. De liedjes zijn onmogelijk toegankelijk te noemen, laat staan hitgevoelig, maar brengen je wel in een soort trance. De muziek zou zelfs niet misstaan als soundtrack van een horror film.

De Engelse pers omschrijft haar als de vrouwelijke vorm van Nick Drake, en dat kun je na het horen van deze plaat alleen maar bevestigen. Het is rauw, het is melancholisch en donker. In ‘The Devil’ is er een grote, solistische rol weggelegd voor de elektrische gitaar die gedurende het hele nummer op volle overdrive staat.

Een ander hoogtepunt op Love Your Dum And Mad is ‘All I Want’. Een ballade met veel pianospel, waarin de stem van Shah ontzettend goed uitkomt. Hier is te horen dat ze naast briljant songwriter, ook een meer dan prima stem heeft.

Met Love Your Dum And Mad heeft Nadine Shah een pracht debuut afgeleverd. De muziek is opzwepend en relaxend te gelijk. Het brengt je in een trance vanaf minuut één. Shah laat de liedjes veel op elkaar lijken, maar houdt je gedurende elf tracks toch geboeid. Wel moet ik zeggen dat je ietwat sloom en traag uit de luistersessie zult komen en dat is misschien niet voor elk moment van de dag geschikt.

Op 3 november 2013 staat Nadine Shah op het ‘Hit The City’ festival in Eindhoven. Daar zal ze ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien en alle mooie kritieken die ze heeft ontvangen meer dan waar maken.
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Nadine Shah Label:Bertus
Cover Ras G - Back on the Planet

Ras G - Back On The Planet Ras_G is een producer van instrumentale hiphop uit Los Angeles. Dit...

Cover Guy Clark - My Favorite Picture Of You

Guy Clark - My Favorite Picture Of You Een van de grootste singer-songwriters van de oude country- generatie is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT