RECENSIE: WAX - Continue

recensie wax continue
recensie cijfer 2013-09-02 Wax is een Amerikaanse rapper die men zou kunnen kennen van zijn Youtube hits en wekelijkse podcasts. Hij heeft ook een EP uitgebracht, een drietal mixtapes en hij komt nu met zijn vierde album.

De toepasselijke titel van het vierde album van Wax album is Continue…. Wax gaat immers vrolijk door met waar hij mee bezig is, maar eigenlijk had hij beter kunnen stoppen. Gelukkig levert hij zelf al de best passende kritiek op hetgeen waar hij mee doormoddert middels het nummer ‘I Shoulda Tried Harder’. Een heel nummer besteden aan het feit dat je het veel verder had kunnen schoppen als je meer je best gedaan had is op zijn minst ironisch te noemen. Maar iemand die met droge ogen durft te beweren dat hij met iets meer inzet net zo goed had kunnen worden als 50 Cent, die is niet goed in zijn bovenkamer of heel slecht in het overbrengen van zijn humor. In het nummer geeft Wax zelf dus al aan waar het bij hem aan schort. Helaas lijkt hij dit niet in de praktijk gebracht te hebben en is hij niet van die bank afgekomen om beter zijn best te doen.

Naast dit tenenkrommende nummer bevat de cd ook vele irritante refreintjes zoals op de single ‘Rosanna.’ Verder probeert Wax nog stoer te doen met zogenaamd shockerende teksten op ‘She Used To Be Mine’. Het is allemaal zo vreselijk gemaakt en schijtlollig. En om het geheel nog erger te maken wordt de vocale bagger ook nog eens ondersteund door slechte beats die alle kanten op gaan waardoor de cd een brij aan stijlen wordt en er op dit album geen enkele fatsoenlijke lijn te ontdekken is.

Slechte teksten, slechte beatkeuzes, slechte refreintjes en irritante zang. Er is gewoon niet veel wat dit album overeind houdt en het ergste van dit alles is dat het waarschijnlijk helemaal niet nodig was geweest. Met een flinke schop onder zijn hol en een sterke producer was het waarschijnlijk echt wel mogelijk geweest om een fatsoenlijk album af te leveren. De rapper heeft immers best een aardige flow in huis, maar het lijkt wel of er iemand moet zijn om zich te ontfermen over het ongeleide projectiel Wax. Iemand die de boel in goede banen moet leiden en Wax stuurt in zijn teksten en lijn brengt in het album. Met alleen beter zijn best doen komt Wax er niet.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:WAX Label:Warner Music Benelux
Cover Portugal. The Man - Evil Friends

Portugal. The Man - Evil FriendsStel je voor: Je maakt al jaren goed album na goed album, maar een...

Cover Revamp - Wild Card

Revamp - Wild Card Floor Jansen behoort al jaren tot de beste rockzangeressen die ons...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT