RECENSIE: Zazí - Siren Song

Zazi
recensie cijfer 2013-08-16 In de popmuziek is het niet altijd even belangrijk dat je kunt zingen, laat staan een instrument kunt bespelen. Zelfs het schrijven van eigen materiaal is niet vanzelfsprekend. Je uiterlijk is te belangrijker. Met al die zoektochten naar talenten was het natuurlijk al opgevallen, maar het is totaal niets nieuws. Na de doorbraak van Elvis probeerde grote platenmaatschappijen al op basis van een goede kop, goede tekstschrijvers en dito studiomuzikanten succesvol te zijn bij de tieners uit die tijd. Dat dit idee veel later met de komst van boybands als The Backstreet Boys, N`Sync of in het geval van de dames The Spice Girls, nog steeds scoort geeft aan hoe belangrijk uiterlijk vertoon is. Gelukkig zijn er ook gevallen waarin de desbetreffende artiesten echt iets kunnen.

Naast het gegeven dat de drie Hollandse dames van Zazi er goed uit zien, bespelen ze een flink assortiment aan instrumenten en beschikken ze over fraaie stemmen. Dat bleek al op de eerder verschenen Zazi EP en inmiddels is ook het eerste volwaardige album een feit. Het album Siren Song bevat naast het zestal van de EP nog eens zes nieuwe liedjes. De lijn van eigenzinnige mix van folk en pop wordt hierbij moeiteloos doorgetrokken.

Naast de eerder uitgebrachte, nog steeds prima in het gehoor liggende, singles ‘Turn Me On’, het lentevolle ‘All You Need’ en ‘Ride Ranke’, de frivole Noorse variant op ‘Cats In The Cradle’, scoort Zazi op Siren Song vooral met frisse popliedjes. Een heerlijk vakantiegevoel krijg je dan ook van het samen met Fay Lovski gemaakte ‘Tour De France’. Het liedje was al regelmatig te horen tijdens Mart Smeet`s Avondetappe. Ook het Duitse ‘Du Willst Mir An Die Wäsche’ swingt vrolijk je speakers uit.

Dat Zazi zich in vele talen kan uitdrukken blijkt wederom uit het zwoele, zomerse ‘Porqué Te Vás’. Hoewel ‘Black Irish’ dan simpelweg in het Engels is, doet dat gelukkig niets af aan de aanstekelijkheid van het liedje. De harmonieuze samenzang en de perfecte mix van pop en Ierse folk maken ‘Black Irish’ tot het ideale uithangbord van het trio. Hoewel Zazi het meest scoort met de wat frissere folkpop bevat Siren Song met het melancholische ‘Harvey’ (wederom in samenwerking met Fay Lovski) de uitzondering die laat horen dat het ook kan overtuigen als het wat meer ingetogen moet.

Zazi brengt met Siren Song een frisse debuutplaat die uitermate geschikt is voor de zomer. Dat het trio in vele talen zijn mannetje staat is rede te meer om te verwachten dat de dames het ook buiten onze landsgrenzen goed zullen doen. En laten we wel zijn, wie zit er in deze tijden van crisis en ellende niet te wachten op wat vrolijke, frisse muziek, gespeeld door goedgeklede, mooie dames?
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Zazí Label:CNR Music
Cover Beady Eye - BE

Beady Eye - BEIn verschillende interviews liet Liam Gallagher zich recent ontvallen dat als...

Cover Kodaline - In a Perfect World

Kodaline - In A Perfect World In het najaar kreeg de band Kodaline , bestaand uit vier Ierse vrienden,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT