RECENSIE: Mrs. Smit & The Boys From Brasil - Make Love, Have Fun (And Lots Of Babies)

Mrs. Smit
recensie cijfer 2013-07-21 Een uitbundig gekleurde albumhoes met de boodschap Make Love, Have Fun (And Lots Of Babies) voorspelt vrolijke muziek. Mrs Smit & The Boys From Brasil stellen hierin zeker niet teleur. Het is moeilijk te geloven dat we hier echt met een Nederlandse band te maken hebben. De muziek is geïnspireerd op de reizen van zangeres Femke Smit en bassist Nathan Klumperbeek naar Brazilië. De Zuid-Amerikaanse salsa en Latin invloeden zijn dan ook duidelijk terug te horen. De vocalen doen je geloven dat we met een Braziliaanse zangeres van doen hebben die soms ook in het Engels zingt. Kortom, van een Nederlands accent is absoluut geen sprake.

Het album opent swingend met ‘Meus Teus’, een heerlijk uptempo nummer waarbij waarschijnlijk niemand stil kan blijven zitten. Mooie gitaarmuziek, opzwepende drums en snelle Portugese teksten zorgen voor een instant zomergevoel. Deze sfeer blijft eigenlijk gedurende het hele album hangen. Portugese teksten worden afgewisseld met Engelstalige nummers, maar dit komt niet onnatuurlijk over. Voor wie geen Portugees spreekt; het album bevat ook een boekje met tekst en vertaling van de nummers. ‘Posto Nove’ is anders dan de voorgaande, vrij uitbundige nummers. Dit is een intiem, rustig nummer met alleen zang en gitaar en geeft wat afwisseling. Met ‘Weatherman’ gaat de plaat over in rustige, een beetje jazzy muziek. Na deze korte break gaan de nummers weer over in vrolijke, snellere muziek in de stijl van de eerste nummers.

Hoewel veel nummers muzikaal wat op elkaar lijken, is dit niet vervelend. Het is heerlijke Braziliaanse muziek met goede overgangen tussen de Portugese en Engelse teksten. Zangeres Smit heeft een aangename stem die de zowel in beide talen goed tot haar recht komt. Door te wisselen met tempo, hoge en lage uithalen, blijft de muziek meeslepend en afwisselend. Mrs. Smit & The Boys From Brazil vraagt de luisteraar om te dansen en te zingen: in de regen, in je ondergoed en tijdens het afwassen met de afwasborstel als microfoon. Maar vooral hopen ze met het album voor een beetje zomer en vrolijkheid te zorgen. Dit is zeker gelukt. De muziek maakt het volledig onmogelijk om stil te zitten en een boek te lezen. Het lijkt alsof de zon gaat schijnen en het plotsklaps zomer is.
Recensent:Nicole Verbeek Artiest:Mrs. Smit & The Boys From Brasil Label:Eigen Beheer
Cover Kodaline - In a Perfect World

Kodaline - In A Perfect WorldIn het najaar kreeg de band Kodaline , bestaand uit vier Ierse vrienden,...

Cover Ashrae Fax - Static Crash

Ashrae Fax - Static Crash Renee Mendoza en Alex Chesney vormden samen Ashrae Fax , gedreven door de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT