RECENSIE: Billy Price Band - Strong

Strong
recensie cijfer 2013-07-26 Billy Price was gedurende drie jaar de leadzanger van de Roy Buchanan Band, met Strong probeert de artiest het nu met een solocarrière. Daarmee levert hij een verrassend leuk album af. Billy Price begeeft zich op het terrein van soul, blues en rock ’n roll. Zijn band laat horen alle muziekstijlen prima in de vingers te hebben.

Daarbij dringen geregeld vergelijkingen met andere artiesten bij je naar boven. Openingsnummer ‘Drivin’ Wheel’, met haar knallende blazers, doet sterk aan Al Green denken. Nu was het uiteraard ook deze zanger die een grote hit met dit nummer had, maar Price probeert helemaal niet om er een eigen gevoel aan mee te geven.

Het relaxte lounge gevoel van ‘Sweet Soul Music’ doet veel meer aan mannen als Mick Hucknall denken. Het gitaarspel in combinatie met blazers van ‘Part Time Love’ doet, mede dankzij het jengelende orgeltje, denken aan Buddy Guy. Tegen het einde bereikt het nummer een heerlijk hoogtepunt in een gitaarsolo waarbij de blazerssectie lekker blijft jengelen. Price zijn band laat horen het Chicago blues genre goed onder de knie te hebben.

Dat maakt Strong een zeer onderhoudende plaat. Daar ligt echter ook meteen de zwakte van Billy Price. De cd zou enthousiast maken voor een optreden in een kroegje op de hoek. Billy Price lijkt niet iemand waar je speciaal tickets voor gaat halen. Strong laat je toch hoofdzakelijk denken aan artiesten die hetzelfde muziekje veel beter op plaat gezet zouden hebben. Billy Price zijn stem begint na verloop van tijd ook ietwat zeikerig over te komen, daarbij is het ook zo goed als onmogelijk om alle verschillende stijlen honderd procent aan te kunnen. Daarmee is Strong geen gefaald project. Billy Price mag echter wel wat meer gaan nadenken over welk geluid hij wil gaan hebben in zijn solo carriere.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Billy Price Band Label:Dixiefrog
Cover Harvest Moon (Son) - In Tow

Harvest Moon (Son) - In TowEen sextet uit Son (Noord-Brabant), dat is de groep Harvest Moon . Ruim...

Cover The Urban Voodoo Machine - Rare Gumbo

The Urban Voodoo Machine - Rare Gumbo Het derde studioalbum Love, Drink & Death van The Urban Voodoo Machine...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT