RECENSIE: The Sheepdogs - The Sheepdogs

The Sheepdogs
recensie cijfer 2013-07-20 Het komt niet vaak voor dat een Canadese band de oceaan oversteekt om in Europa haar geluk te beproeven. The Sheepdogs heeft in Canada al drie JUNO Awards (Beste nieuwe groep, beste single en beste rock album) en heeft daarmee voldoende reden om haar geluk in Europa te beproeven. Met het gelijknamige album The Sheepdogs heeft het viertal een sterke troef in handen.

Dat de plaat in samenwerking met Patrick Carney (drummer van The Black Keys) is opgenomen wordt vanaf het eerste moment duidelijk. The Sheepdogs staat vol met de blues-achtige rock die we kennen van The Black Keys. The Sheepdogs is echter alles behalve een kopie van The Black Keys, de Canadezen houden vast aan een eigen, prettige stijl. Een stijl die er niet voor gaat zorgen dat The Sheepdogs binnen de kortste keren door ieders radio te horen zal zijn. Maar wel een stijl die ideaal is voor de zomer. Het album leent zich uitstekend om te luisteren terwijl je zelf buiten ligt te genieten van het goede weer. De stijl zorgt namelijk voor een prettige sfeer, waar je jezelf gemakkelijk in kunt verliezen.

De plaat bestaat verder uit nummers die kwalitatief niet ver uit elkaar liggen, maar ‘Feeling Good’ maakt met de aanstekelijke vocalen en catchy riffje toch de meeste aanspraak op zendtijd. Ook op de festivals zal deze plaat goed in de smaak vallen, niet te ingewikkeld maar wel onderscheidend. Als The Sheepdogs de aandacht op zich kan vestigen met ‘Feeling Good’ dan zou er nog wel eens iets moois kunnen gebeuren voor de band.

Al met al is de oversteek van het Canadese viertal zeer goed te begrijpen. De groep komt met een kwalitatief sterk album. Een album dat waardering verdient en een album dat met ‘Feeling Good’ wellicht ook nog aanspraak kan maken op het grotere publiek.
Recensent:Rob van Rens Artiest:The Sheepdogs Label:Atlantic Records
Cover Major Lazer - Free The Universe

Major Lazer - Free The UniverseHet is alweer vier jaar geleden dat Guns Don’t Kill People… Lazers Do...

Cover Whitesnake - Made in Japan (deluxe Edition)

Whitesnake - Made In Japan (deluxe edition) Whitesnake was ooit een band die stadions uitverkocht en de grote...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT