RECENSIE: Cloud Boat - Book Of Hours

Cloud Boat
recensie cijfer 2013-07-04 Sam Ricketts en Tom Clarke zijn de oprichters van Cloud Boat. Cloud Boat is een Engels project waarbij indierock samen vloeit met folk en elektronica. Duidelijk geinspireerd door landgenoot James Blake probeert het duo te betoveren met debuutalbum Book Of Hours . Het resultaat valt zeker mysterieus te noemen, je bij de keel grijpen doet het helaas niet.

Het volledige instrumentarium aan mysterieuze trucs wordt daarbij opengetrokken. In openingsnummer ‘Lions On The Beach’ gaat het meteen los met elektronische bliepjes en een houtblok. Het blok klinkt mooi en fascineert in haar eenvoud. ‘Wanderlust’, verderop de plaat, is voorzien van stemmen die van geesten afkomstig lijken te zijn. Met een voorzichtig indiegitaartje en een doorlopend elektronisch melodietje waan je jezelf hier even in een andere wereld.

Desondanks weet Book Of Hours nergens continu je aandacht vast te houden. De gehele tijd lijkt de spanningsboog net iets te ver uitgetrokken te worden. Dat is voornamelijk te wijten aan een gebrek aan afwisseling en niet altijd lekker lopende melodietjes. Waarom er, bijvoorbeeld, op ‘Lions On The Beach’ voor gekozen is om soms de bliepjes een slag over te laten slaan is volkomen onduidelijk. Het draagt niet bij aan de luisterervaring van Book Of Hours. Bovenal staan er zo goed als geen echte nummers op de plaat. Alleen ‘Youthern’ voelt, dankzij een klassieke songstructuur, als een volledig nummer aan. Voor een debuutalbum hebben de mannen van Cloud Boat echter wel laten horen een goed idee te hebben van hoe haar eigen geluid eruit moet gaan zien. Wil de groep echter bereiken wat James Blake op zijn naam heeft gezet, dan heeft het duo nog een lange weg te gaan. Deze zomer vallen Sam en Tom sowieso al op Pukkelpop te bewonderen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Cloud Boat Label:Bertus
Cover Beth Hart & Joe Bonamassa - Seesaw

Beth Hart & Joe Bonamassa - SeesawVoordat het album Don’t Explain in de winkels lag, hadden Beth Hart en...

Cover Dirty Honkers - Superskrunk

Dirty Honkers - Superskrunk Zeg elektronica uit Berlijn en je verwacht techno. Dirty Honkers verrast...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT