RECENSIE: Charley Cruz & The Lost Souls - The Other Side

Cruz
recensie cijfer 2013-07-12 ”Don’t come knocking on my door, I’ve been around the block, I know the score” zingt gelegenheids-leadzanger DJ Ciggaar, op typisch Amerikaanse wijze tijdens ‘The Lala Queen’. Ware het niet dat Charley Cruz & The Lost Souls ‘gewoon’ resideert in ons eigen Dordrecht. In het ‘Amerikaanse’ geluid van de band is daarvan in ieder geval nauwelijks een spoor te ontdekken. Hun derde album The Other Side zou het best omschreven kunnen worden als een verzameling pop-achtige americana-liedjes. Het gehele stijlpalet van de band beslaat echter een breder spectrum, waarbij stijlen als blues, roots, country en rock nimmer ver weg zijn.

Voor hun derde album riep het collectief de hulp in van producer Dennis Kolen, die zelf ook allesbehalve onverdienstelijk musiceert. Samen met Kolen werd een bijzonder coherent en goed geproduceerd album samengesteld. Goed in elkaar zittende americana-songs wisselen elkaar schijnbaar moeiteloos af en bezitten eigenlijk alle verwachte elementen, lekker orgeltje, puike ritmesectie en een goede leadgitarist die zijn gitaar op heerlijke wijze laat janken.

Geen rare fratsen of vernieuwende elementen bij Charley Cruz en de zijnen, de ervaren muzikanten kleuren keurig binnen de lijntjes, waardoor echte verrassingen (zowel positief als negatief) dan ook uitblijven. The Other Side wekt immers dermate veel sympathie op dat je zelfs de overwegend licht clichématige teksten, zoals in ‘Closer To Your Heart’ (”I just wanna be, closer to your Heart””), het voordeel van de twijfel gunt.

The Other Side is namelijk gewoon een prima en uiterst toegankelijk album, waarop sterke nummers als ‘The Other Side’, ‘The Lala Queen’ en ‘Baby’s Trail’ bewijzen dat de band absoluut niet onderdoet voor het gros van haar Amerikaanse genregenoten. Het belangrijkste is misschien wel dat The Other Side eigenlijk geen enkel slecht nummer kent. Als je dan ook nog een album weet af te leveren dat niet uitsluitend de moeite waard zal zijn voor liefhebbers van het genre, dan moet de missie van Charley Cruz & The Lost Souls haast wel geslaagd zijn.
Recensent:Mick Claessens Artiest:Charley Cruz & The Lost Souls Label:Munich Records
Cover Seravince - Hear To See

Seravince - Hear To SeeDe Nederlandse producer Vincent Helbers heeft het heft weer eens in eigen...

Cover Douwe Bob - Born In A Storm

Douwe Bob - Born In A Strorm Afgelopen zomer won hij het programma De Beste Singer-Songwriter van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT