RECENSIE: Starfucker - Miracle Mile

Cover Starfucker - Miracle Mile
recensie cijfer 2013-05-20 Vorig jaar trad CCS op in Paradiso. Een leuke show, maar de echte verrassing stond daarna op zolder: Starfucker of afgekort STRFKR. Leuke jonge honden tjokvol energie met vlotte muziek. Jammer dat daar op de derde plaat van de heren weinig van te merken is.

Miracle Mile is namelijk een vrij saaie eenheidsworst met slechts enkele hoogtepuntjes. Die staan allereerst vooraan het album: ‘While I’m Alive’ (dat weliswaar grenst aan het irritante) en ‘Sazed’ zijn relaxe, maar leuke liedjes. De electropoppers uit Oregon gaan vrolijk te werk op deze twee tracks, die helaas niet de toon zetten voor de rest van het album. Daarna slaat de verveling toe, met nog slechts twee opveermomentjes: het ultiem vrolijke, lsd-achtige ‘Atlantis’ en het plezierig dansbare ‘I Don’t Want To See’.

Dat betekent dus dat liefst elf van de vijftien nummers op Miracle Mile het niet voor elkaar krijgen een voldoende te scoren en dat is schrikbarend veel. De reden is echter telkens vrij simpel aan te wijzen: de repetitieve liedjes zijn domweg saai. De vier muzikanten houden zich vooral bezig met hun eigen riffjes en daardoor verandert er weinig in de liedjes. Behalve als er iemand ophoudt met spelen, of er een stukje een- of meerstemmige zang de kop opsteekt.

Dat laatste houdt de luisteraar ook niet bepaald in zijn greep: regelmatig is er geen sprake van zang, maar van een soort instrumentaal gebruik van de stem. U weet wel, neuriën. Leuk, maar niet te vaak. Anderzijds is de zang in bijvoorbeeld liedjes als ‘Isea’ nou ook bepaald geen traktatie, dus zwijgen was wellicht goud geweest op sommige momenten.

Uiteindelijk komt het erop neer dat Miracle Mile er niet in slaagt om iets te brengen waar het publiek echt wat aan heeft. De muziek is niet uitdagend genoeg om lang naar te luisteren en evenmin catchy genoeg om de luisteraar bij de kladden te vatten en niet meer los te laten. Er staan een paar leuke nummers op deze plaat van Starfucker, maar daar red je het niet mee.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Starfucker Label:Sonic Rendezvous
Cover Daan Hofman - Frederic & De Katoenvelden

Daan Hofman - Frederic & De KatoenveldenNadat Daan Hofman was afgestudeerd aan de toneelschool, stortte hij zich...

Cover Daniel Versteegh - Metanoia

Daniel Versteegh - Metanoia Metanoia is het debuutalbum van Daniel Versteegh , dat verscheen in maart...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT