RECENSIE: Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine - Shock-U-Py!

Cover Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine - Shock-U-Py!
recensie cijfer 2012-12-17 You can’t teach an old dog new tricks. Het is een Amerikaans gezegde dat nergens zo goed op toe te passen is als op de garde van punkrockveteranen die vandaag de dag nog van zich laten horen. Komt aan de ene kant Keith Morris (bekend van Black Flag) op de proppen met OFF!, knalt Jello Biafra van de Dead Kennedys aan de andere kant binnen met een nieuw album genaamd Shock-U-Py!. Zijn project draagt de absurde naam Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine, maar heeft de overeenkomst met OFF! dat de plaat niet langer dan vijftien minuten duurt.

Shock-U-Py! is een kwartier aan vermakelijke punkrockgeschiedenis, bestaande uit drie tracks, voorzien van alle nodige punkrockingrediënten. Een gezonde dosis aan humor, wat blijkt uit de titel, de gebruikelijk woede tegen de zittende overheid en een eenvoudige muzikale ondersteuning om de boodschap te benadrukken. Ook het stemgeluid van Jello Biafra kent na zoveel jaar geen geheimen meer. De enige verrassing is dat de titeltrack, die deze EP ook opent, ruim zeven minuten duurt.

Dan zijn er nog de nummers ‘Barackstar O’Bummer’ en ‘We Occupy’. De eerste is lekker jolig waarbij alle hoop van Obama eens goed onder loep wordt genomen. De tweede track, tevens de afsluiter, is geschreven door gastmuzikant Joe Keithley, eveneens punkrockveteraan en bekend van D.O.A. Met een lichte ska-invloed wisselen Jello en Joe de vocalen af en breien ze een einde aan de vermakelijke EP. Niets nieuws onder de zon, maar leuk om te horen hoe oude rotten door blijven gaan. Vastgeroest? Allicht, en punkrock begint last van ouderdomskwaaltjes te krijgen, maar dood is het nog zeker niet. Jello Biafra bewijst dat maar goed met The Guantanamo School Of Medicine.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:Jello Biafra and the Guantanamo... Label:Sonic Rendezvous
Cover Broeder Dieleman - Alles Is IJdelheid

Broeder Dieleman - Alles Is IjdelheidPrachtige folk in Zeeuws dialect. Die beschrijving is eigenlijk al voldoende...

Cover Laura Stavinoha - Sweet Life

Laura Stavinoha - Sweet Life Debuteren in het Concertgebouw in Amsterdam, weggestuurd worden van het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT